Digitális fórum a szervezők szemével

Idén már a második alkalommal október 16-17.-én a Novotel Konferenciaközpontban rendezték meg a Digitális Szakmai Fórumot.
A Konica Minolta és a PNYME szervezésének sikerességét mi sem bizonyítja jobban mint a több mint 100 fő jelentkező.

 

A rendezvény után Kószás Attilát - termék és PR menedzser- kérdeztük a rendezvénnyel kapcsolatban és természetesen a hazai digitális piacról:

 

Nagyon pozitív visszhangja van az idei Digitális Fórumnak. Hogyan értékeli a rendezvényt? Milyen tapasztalatokat szereztek?

 

Az igazság az, hogy még mielőtt el kezdtük szervezni a Digitális Fórumot, kitűztünk magunk elé egy célt. Nos, ezt a célt nemhogy elértük, túlszárnyaltuk. Már a szervezés első fázisában, még mielőtt kiküldtük volna a meghívókat, már többen jelezték részvételi szándékukat. Nagyon meglepődtem ezen, és már akkor éreztem, hogy nagy érdeklődéssel kell számolnunk.

 

Természetesen mindehhez hozzájárult a PNYME (Papír és Nyomdaipari Műszaki Egyesület) közreműködése és a tematikusan kialakított programterv is. A folyamat kezdetét vette, és minden úgy alakult, ahogy elképzeltük, sőt jobban.

 

Természetesen a legnagyobb kihívást a fórum előkészületei jelentették. Mindennek precíznek kellett lennie, még az utolsó napokban is éjszakákon keresztül dolgoztunk, hogy a résztvevőknek a legjobbat tudjuk nyújtani.

 

Valójában, hogy én mit gondolok a rendezvényről, az mellékes dolog. A legnagyobb elismerést számomra az a sok pozitív visszajelzés jelenti, amit a fórum résztvevőitől kaptunk, nemcsak a rendezvény ideje alatt, hanem még most is. Szerintem ennél nagyobb elismerést nem is kaphattunk volna.

 

Hogy milyen tapasztalatokat szereztünk?

Tapasztalataink szerint egyre több cég vesz részt az ilyen jellegű szakmai rendezvényeken. Digitális stúdióktól a digitális nyomdákon keresztül a hagyományos ofszet nyomdákig. Fontosnak tartom kiemelni, a digitális piac fejlődését, valamint az iránta mutatott nagymértékű érdeklődést. Ezek ismeretében, a digitális fórum elnevezésű rendezvénysorozatunkat folyatni kell, és folytatni is fogjuk. Szeretnénk lehetőséget adni mindenkinek a szakmai fejlődésre és a szükséges tudás megszerzésére.

 

A nagy létszámú résztvevőkből látható igény van a digitális továbbképzésre. Hogyan látja a hazai digitális piacot?

 

Mint már említettem a digitális piac folyamatosan fejlődik, és ahhoz, hogy a piac szereplői mindehhez alkalmazkodni tudjanak, ahhoz nekik is fejlődniük kell. Erre vannak a képzések és a fórumok is.
Úgy látjuk, hogy manapság egyre nagyobb igény mutatkozik a digitális szakmai képzések iránt, és ez volt az egyik kiváltó oka annak, hogy az idén is megrendeztük a digitális szakmai fórumunkat. Továbbá látjuk, hogy a fejlesztések a digitális irányba mozdulnak el, és egyre több nyomda vásárol digitális nyomdai rendszereket. A jövőben ez a tendencia nőni fog. Mindez köszönhető a digitális technológia gyors fejlődésének, és a minőség javulásának. Nem titok, a nyomatok minősége lassan közelít az ofszetéhez. A megrendelők igényeinek kiszolgálására pedig széles megoldási lehetőségek állnak rendelkezésre.

 

A digitális nyomtatási terület az egyik legdinamikusabban fejlődő iparág. Milyen hazai eredményei vannak a Konica Minoltának?

 

Igen, a digitális nyomtatás eléggé dinamikusan fejlődő iparág. Sőt, nagyon is. A Konica Minolta Magyarországon először 2005-ben jelent meg a digitális nyomdagépek piacán. A hangsúly először a technológiai újításokra került, ami majd később a gépek mennyiségi teljesítményével társult.

 

A Konica Minolta a digitális nyomdatechnikai iránt mutatott elkötelezettségét mi sem mutatja jobban, minthogy 2004 után 2008-ban is képviseltette magát a világ egyik legnagyobb nyomda- és papíripari szakkiállításán, a Drupán, közel 1000 m2-es területen várta a szakma képviselőit és a rendezvényre látogatókat. A kiállítás lehetőséget adott arra, hogy megmutassuk, milyen messze járunk már a 2004-es debütálásunk óta. Az elmúlt néhány évben sikerült jelentős lépéseket véghezvinnünk.

 

Vállalatunk elsőrendű célja, hogy a valaha eddig nyújtott legnagyobb szerepvállalásával, csúcsszínvonalú nyomdai berendezéseivel és a hozzájuk kapcsolódó alkalmazásokkal, munkafolyamatokat segítő megoldásokkal nagyobb profitot, hatékonyságot és extra rugalmasságot biztosítsunk ügyfeleink számára. Termékeinket és szolgáltatásainkat folyamatosan fejlesztjük. Legújabb berendezéseink egyikével a fórum résztvevői is tüzetesen megismerkedhettek, mégpedig a bizhub PRO C5501 színes digitális nyomdai rendszerrel.

 

Az igazat megvallva, nem szeretnék dicsekedni, de a magyar piacon is egyre nagyobb szerepet kap a Konica Minolta. Az elmúlt évek sikereinek köszönhetően felnőttünk a többiekhez. Megbízható, gyors, jó minőségű termékeinkkel állunk ügyfeleink rendelkezésére, sőt számos szolgáltatást és megoldást kínálunk munkafolyamataik hatékonyabbá tételéhez. Partnereink közt vannak digitális nyomdák, grafikai stúdiók, kis, közép sőt nagyobb ofszet nyomdák is. Ügyfeleink elégedettségét mi sem mutatja jobban, mint az általuk tanúsított elégedettség termékeink és az általunk nyújtott szolgáltatások iránt.

 

Továbbá kiemelném, hogy az idei évben útjára indítottuk Roadshow-nkat is. Így lehetőséget biztosítva a vidéki partnereinknek is, hogy találkozhassanak a Konica Minolta legkorszerűbb digitális nyomdai berendezéseivel és alkalmazásaival.
Összességében elmondható, hogy a Konica Minolta, mint márkanév a digitális nyomdai piacon egy jól elismert márkanévvé nőtte ki magát.

 

Végül, de nem utolsó sorban engedje meg, hogy egy mondattal zárjam soraimat:
„A technológia bizonyított”.

 

Kószás Attila
Konica Minolta Magyarország
Termék és PR menedzser

 

www.konicaminolta.hu

 

Képes beszámoló a rendezvényről:
www.pnyme.hu/2008/konica/konica

ÜDV! Szeretnék

ÜDV! Szeretnék érdeklődni van e valahól Dominant 846-os gépről gépkőnyv? Nem olyan mint amit hozzá adnak, mert abban nincs semmi használható, csak legfeljebb alkaterész jegyzék.

Üdv.: Kovács Görgy