Drupa Hírek: A flexografika következő nagy állomása

A következő állomás a minőség és hatékonyság felé a fix színpalettás nyomtatás, amit a vezető cégek már alkalmaznak is. Ez a technika általában CMYK vagy CMYK + narancs, zöld, lila és kék színeket használ. Ez utóbbi, amit a nyomdászatban gyakran Kiterjesztett Színskálának neveznek (ECG-Extended Colour Gamut) virtuálisan el tudja kerülni az spot színek használatát a többi szín összekeverésével, illetve jobb minőséget ad, mint a sima CMYK. Szakértők szerint a fix színpaletta használatával 7 színből az 1729 db Pantone spot szín 80%-át elő lehet állítani.

 

A cikket írta David Galton az Asahi Photoproducts európai értékesítési vezetője.

 

A társvállalat, Asahi Kasei Japánban található. A főprofiljuk a szénhidrogén technológiák ipari felhasználása. Galton a mai napig aktív kutatóként tevékenykedik, az elmúlt években több szakmai cikket is írt az eredményeiről.

 

A londoni üzletember David Galton az EFIA (Európai Flexografika Ipar Társaság) előző elnöke, egész életében a nyomdaiparban dolgozott.
Az elmúlt években a flexografika nagy léptekkel halad előre, olyan minőséget elérve, amivel az offset és mélynyomással is felveheti a versenyt.

 

Az alternatív nyomdatechnológiák, mint például a digitális nyomtatás nagymértékben ösztönzi a flexografika tovább fejlesztését.

 

 

Az Asahi Photoproducts Pinning Technology for Clean Transfer-hez hasonló technológiák elősegítik a flexografika hatékonyságát az optimális tintázással (ritkábban kell a gépeknek tisztítás miatt leállni) és a vibráló színek halvány árnyalatokból való létrehozásával. Ez különösen fontos, mivel a címkék és csomagolások egyre több grafikus és fotografikus elemet tartalmaznak.

 

Fix színpalettás nyomtatás
A következő állomás a minőség és hatékonyság felé a fix színpalettás nyomtatás, amit a vezető cégek már alkalmaznak is. Ez a technika általában CMYK vagy CMYK + narancs, zöld, lila és kék színeket használ. Ez utóbbi, amit a nyomdászatban gyakran Kiterjesztett Színskálának neveznek (ECG-Extended Colour Gamut) virtuálisan el tudja kerülni az spot színek használatát a többi szín összekeverésével, illetve jobb minőséget ad, mint a sima CMYK. Szakértők szerint a fix színpaletta használatával 7 színből az 1729 db Pantone spot szín 80%-át elő lehet állítani.

 

Így még tovább lehet csökkenteni a gépmosások számát, mivel ugyan azokat a tintákat használja minden nyomtatáskor. A nyomdagépek gyorsabban készítik elő a színt lemezcsere után, ezzel csökkentve az időt és a selejt mennyiségét. Plusz megkönnyíti a kombinált nyomtatást, mikor több különböző megrendelést egyszerre nyomtatnak. Így nem csak a teljesítményt tudják növelni, de még inkább lecsökkentik a selejtmennyiséget, mivel jobban kihasználják a drága anyagokat.

 

A fix színpalettás nyomtatás másik nagy előnye a festékkészlet csökkentése. Eddig flexo nyomdáknak gyakran több száz speciális színre volt szükségük, most viszont elég a CMYK+OVG színeket használni. Néhányhoz még így is szükség lesz spot színekre, de ezek száma nagy számban lett lecsökkentve. Idővel a festékkészletek lényegesen lecsökkenhetnek, a nyomdák teret nyerhetnek, csökkenhetnek az árak és növekedhet a hatékonyság.

 

 

Elvárt a precizitás
Áttérni a fix színpalettás nyomtatásra azért nem olyan egyszerű, mint kicserélni a festéket a gépen, több tényezőt is figyelembe kell venni. De mind az anyagi és a minőségi eredmények megérik az erőfeszítést.

 

Első lépésként biztosítani kell a megrendelőt, a tervezőt és a nyomdát, hogy ez a technika minden előírásnak megfelel. Míg a próbanyomtatások jól meg tudják mutatni a működőképességét, talán egyszerűbb használni a Pantone Kiterjesztett Színskálát, ami 1729 színt tartalmaz, mindössze 7 színből előállítva. Az érdekeltek gyorsan el tudják dönteni, hogy egy bizonyos szín elérhető-e a fix paletta használatával.

 

A nyomdai előkészítés nagy szerepet fog játszani, hogy egy spot színes nyomtatást, fix palettásra alakítsuk át és kiemelkedő szakértelemre van szükség. A nyomdai előkészítőknek együtt kell működnie a nyomdásszal, hogy hatékony legyen a végeredmény. Szoftverek használata megkönnyíti ezt a folyamatot. Elméletileg, ha a tulajdonos és a tervező együttműködik, a tervek a kezdettől kivitelezhetőek a 7-színes eljárással.

 

 

A gépeket meg kell vizsgálni, majd érvényesíteni a vizsgálatot. A vizsgálat során a gépek teljesítményét, ismétlőképességét tesztelik. Nincs értelme elkezdeni a nyomtatást, majd egyre jobban eltérni az eredeti mintától a színek eltérése miatt. Az állandóság kritikus, különösen a 24 órában működő gépeknél. Hosszú távon ebben veszi fel a versenyt a flexo a mélynyomással, rövidtávon pedig a digitális nyomtatással

 

A festékgyártó is nagyban hozzájárul a sikerhez. Nyilván a prémium festékek gyártói számára a spot színek árai a kedvezőbbek, ezért várható egy kis ellenállás az új technika felé.

 

De a fix színpaletta színekre akkora a kereslet, hogy ez csábító lehet azon gyártók számára, akik felismerik az ellátási lánc tagjainak értékeit. Emellett hatalmas vásárlói kört tudnak kialakítani a folytonos ellátással. A tinta előírások különösen szigorúak a színek összetételével szemben. A festékeket meg kell mérni, majd minden egyes szállításnál újramérni, hogy biztosítsák a folyamat pontosságát.

 

 

A következő kulcsfontosságú elem a flexografikai nyomóforma. A fix színpalettás nyomtatáshoz precíz nyilvántartásra, folyamatos pontterülés és ellenőrzött pontnövekedésre van szükség. Olyan stabil lemezt igényel, ami folyamatosan tud termelni és kis pontot nyomatni, így képes „run down to zero” címkék előállítására is.

 

Végül, minden gyanús tényezőt ki kell vizsgálni, hogy mekkora esély van a folyamat változására: tesztelni kell, hogy az anilox hengerek mennyire felelnek meg az előírásoknak, mekkora a térfogati teljesítményük; a rákelkést ellenőrizni kell; nem utolsó sorban a nyomtatás körülményeit rögzíteni kell – a hőmérséklet és a páratartalom is állandó kell, hogy legyen.

 

Lehet, hogy az átalakítás több nehézséggel is szembe néz, hogy tökéletes eredményt nyújtson, de a fix színpalettás nyomtatás megjelenésével és a kiegészítő technológiákkal, mint például az Asahi Pinning Technology for Clean Transfer, már napjainkban is kiváló minőségű végeredmény érhető el. A alkalmazók számára az előnyök túlsúlyban vannak a lehetséges hibákkal szemben.

 

Forrás: http://blog.drupa.com/flexography/