Manroland 2015-ös eredmény

A szerteágazó mérnöki és ipari tevékenységet végző Langley Holdings plc csoport ma tette közzé az IFRS sztenderdnek megfelelő 2015-ös évre vonatkozó beszámolóját.

 

A csoport 106,7 millió EUR adózás előtti eredményt ért el 874,5 millió EUR forgalom mellett. A csoportnak külső tartozása nincs, emellett 2015. december 31-én 330 millió EUR cash tartalékkal rendelkezett. Tony Langley elnöki kommentárjában 2015-ről több szempontból is mint egy lényeges mérföldkőről beszél.

 

A Manroland Sheetfed, mely a csoport öt divíziójából a legnagyobb az árbevételt és az alkalmazottak létszámát tekintve, a 2012-es felvásárlás óta a negyedik évét zárta pozitív eredménnyel. Mégis az adatfeldolgozó központoknak elektromos rendszereket szállító Piller és az autóiparnak hegesztőgépeket gyártó piacvezető ARO voltak a 2015-ös év eredményének meghatározói, mindkettő rekord közeli eredményt produkálva.

 

A csoport építőipar gépgyártó cége a Claudius Peters megfelelt a nehézségekkel küzdő cement és acélipar miatt eleve szerényre szabott elvárásoknak. A csoportban első évét záró vegyipari termékgyártó DruckChemie és a csomagológépekre specializálódott Bradman Lake „kielégítő” eredményt értek el, csakúgy, mint az „Egyéb Üzletágak” divízió.

 

Összefoglalójában Langley úr elismerését fejezte ki a csoport 4.300 dolgozójának, megjegyezve, hogy a kiváló eredmény nem a véletlen műve. A 2016-os év, mely 300 millió Eurós rendelésállománnyal nyit, ismét sikeres évnek ígérkezik, valamint elmondta, hogy a csoport továbbra is új befektetési lehetőségeket kutat.

 

Az eredményeket részletesen taglaló „Langley Annual Report & Accounts 2015” dokumentum itt tölthető le.

 

A Langley Holdings plc-ről:
Az angliai székhelyű Langley Holdings plc szerteágazó mérnöki és ipari csoport, főbb divízióinak központjai Németországban és Franciaországban találhatók, emellett több mint 80 leányvállalattal rendelkezik világszerte. A csoport cégei berendezéseket gyártanak kezdve az adatfeldolgozó központok elektromos rendszereitől a cement és acélipari, az élelmiszeripari csomagoló-, valamint az autóipari hegesztőgépeken át a nyomógépekig. A csoportot a jelenlegi elnök Tony Langley alapította 1975-ben, alkalmazottainak száma a világon 4.300 fő.