Négy új professzionális nyomtató a canon kínálatából

Océ VarioPrint i300: nagysebességű, tintasugaras, íves nyomdagép a Canontól

 

A Canon által bemutatott Océ VarioPrint i300 a vállalat első nagy sebességű, íves tintasugaras nyomdagépe.

 

 

Az innovatív tintasugaras nyomtatási technológiára épülő Océ VarioPrint i300 a hagyományos porfestékes, csúcskategóriás íves nyomtatók és a belépő szintű, tekercses tintasugaras nyomdagépek sebessége és kapacitása közötti rést hivatott áthidalni. Az újdonsággal minden vállalkozás megtalálhatja az igényeinek megfelelő megoldást. Az Océ VarioPrint i300 szabadalmaztatott tintája, nyomtatófeje és papírkezelő technológiája lehetővé teszi, hogy a gép igen sokféle anyagra tudjon dolgozni, például bevonat nélküli, bevonatos, vagy kifejezetten tintasugaras nyomtatáshoz előkezelt papírokra, mégpedig óránként akár 8500 kétoldalas A/4-es ív, vagy 3800 kétoldalas B/3-as ív sebességgel.

 

Az Océ VarioPrint architektúra miatt a rendszer ugyanazokkal a kötészeti lehetőségekkel kompatibilis, mint az Océ VarioPrint 6000 sorozat. Mivel az Océ PRISMA vezérlési platformmal és az Océ PRISMASync digitális fogadóállomással is képes az integrált működésre, ezért igen sokféle nagy teljesítményű digitális munkafolyamatba tud beépülni.
A kiemelt ügyfelekkel foglalkozó Lead Customer program részeként a Canon szorosan együttműködött a globális kommunikációs szolgáltatásokkal foglalkozó T-Systems-szel, ahol a nyomtató tesztelése is zajlott.

 

„Az Océ ColorStream termékcsalád kiemelkedő színkezelését és minőségét, valamint az Océ VarioPrint gépek ívkezelési megbízhatóságát egyesítve egy olyan digitális nyomdagépet készítettünk, amely alacsony üzemeltetési költségével óriási üzleti potenciált tartogat, és olyan platformot nyújt a nyomdai vállalkozások számára, amelyre építve tovább bővíthetik a tevékenységüket” – mondta Peter Wolff, a Canon Europe Commercial Printing üzletág igazgatója.

 

 

 

Océ ColorStream 3000 Z a Canontól: kereskedelmi célú nyomtatás helyhiánnyal küzdőknek

 

Új tintasugaras nyomtató sorozattal lépett piacra a Canon. Az Océ ColorStream 3000 Z család egy nagy sebességű, kereskedelmi célú tintasugaras nyomtatórendszer, amelyet úgy terveztek, hogy ott is képes legyen kategóriagyőztes termelékenységre, ahol csak kisebb terület áll rendelkezésre, illetve ahol leporellópapírokat kell használni.
A helytakarékosságot kiemelkedően fontos szempontként kezelő Océ ColorStream 3000 Z sorozat célja, hogy a népszerű ColorStream 3000 gépek minőségét és rugalmasságát kisebb méretben is elérhetővé tegye. A termékcsaládba négy, 48-tól 127 méter/perces sebességre (percenként 324 - 1714 A/4-es oldal kinyomtatására) képes gép tartozik, amelyek körülbelül 30%-kal kevesebb helyet igényelnek.

 

 

A nyomtató egyoldalas beépített leporellókezelési funkciója nagyban hozzájárul a helyigény csökkentéséhez, és mivel az akár 300 mm magasságú kötegeket is kezeli, rengeteg dologra használható, így például nagysebességű monokróm felülnyomásra is. A termékcsalád a szokásos Océ ColorStream szolgáltatásokat nyújtja, beleértve az Océ HeadSafe és InkSafe technológiát, amelyekkel minimálisra csökkenthető a tinta- és papírveszteség, és a lehető legtökéletesebb nyomtatási minőség érhető el.

 

„Az Océ ColorStream termékek világszerte gyorsaságukról, megbízhatóságukról és kiemelkedő minőségükről híresek” – mondta Peter Wolff, a Canon Europe Commercial Printing üzletág igazgatója.

 

„Az Océ ColorStream 3000 Z rendszerekkel ezeket a fantasztikus lehetőségeket mostantól a korlátozott területtel rendelkező vállalatok számára is elérhetővé tudjuk tenni, így olyan helyeken is kiépíthetők nagy volumenű tintasugaras nyomtatási munkafolyamatok, ahol eddig erre nem volt lehetőség; illetve így a cégek anélkül bővíthetik a meglévő nyomtatási rendszerüket, hogy telephelyük átalakítására kellene költeniük.”

 

 

 

Canon imagePRESS C600i: ipari technológiák kis- és középvállalatoknak

 

A Canon imagePRESS C600i professzionális minőségű nyomtatással segíti a vállalati házinyomdák, kreatív ügynökségek és kisebb fénymásoló szalonok egyre növekvő igényeinek – pl. kisszériás minőségi anyagok készítése különféle hordozókra – kielégítését.
Az imagePRESS C600i legnagyobb vonzerejét a termelési hatékonyságot maximálisra növelő, valamint a költségeket minimálisra csökkentő felügyeleti eszközök széles tárháza jelenti. Ezek közé tartozik a nyomtatóflotta és az eszközök optimalizálása, a nyomtatásvezérlési megoldások, valamint a lehető legjobb dokumentumkezelési munkafolyamatok kialakításának lehetősége.

 

 

A percenként akár 60 lapos teljesítményre képes imagePRESS C600i, igen sokféle nyomathordozót (például akár 300 gr/m2 vastagságú anyagokat is) tud kezelni, és SRA3-as méretig képes automatikus kétoldalas nyomtatásra. Ezzel házon belül jó minőségben elkészíthető számos nyomtatott kommunikációs anyagok (pl. katalógusok, brosúrák, szórólapokkal és belső kommunikációs termékek).

 

Emellett az új nyomtatómű teljesen kompatibilis a PCL-hez vagy PostScripthez hasonló ágazati szabványokkal, valamint az SAP és más gyártók ERP-rendszereivel, és támogatja a Linux/Unix rendszereket is. További előnyt jelent a beágyazott MEAP és MEAP webes platform is, amelyekkel olyan adatbeviteli és dokumentum menedzsment megoldások válnak elérhetővé , mint a uniFLOW, az eCopy és az iWDesktop. Az operátor dolgát egy sor eszközfelügyeleti és elektronikus karbantartási (eMaintenance) eszköz is segíti.

 

Az imagePRESS platform fejlett technológiáit felhasználó C600i magas fokú színhűséget, ragyogó képminőséget, különleges szín kalibrációs lehetőségeket és precíz illesztést nyújt.

 

 

 

Océ ImageStream 2400: digitális inkjet nyomtatás ofszet alapanyagokra is

 

A Canon az Océ ImageStream 2400 bemutatásával az 520 mm-es (20,5”) szélességű ofszet és műnyomó papírokon is elérhetővé tette a színes digitális inkjet nyomtatás előnyeit.

 

Az Océ ImageStream termékcsaládból elsőként az Océ ImageStream 3500 mutatkozott be 2014 októberében. Ez volt a Canon első olyan négyszínes tintasugaras nyomdagépe, amely a hagyományos ofszet/bevonatos papírokra is dolgozni tudott. Ezek a gépek a nagysebességű tintasugaras nyomtatási technológia legfrissebb újításait kihasználva 1200 dpi-s valós felbontásra képesek. Az újfajta kémiai szerkezetű tintákkal a korábbinál sokkal többféle anyagra lehet nyomtatni, ide értve a mázolt és mázolatlan ofszetpapírokat vagy a kis grammsúlyú papírokat is. Emiatt a nyomdák úgy ötvözhetik az ofszet- és digitális nyomtatási eljárásokat, hogy nem kell hozzá kétféle papírválasztékot tartaniuk, és a hatékonyság sem fog csökkenni.

 

 

Az Océ ImageStream 2400 ezt az új technológiát további alkalmazások számára is elérhetővé teszi, ahol szükség van az 516 mm-es (20,3 hüvelykes) pályaszélességre és a percenként 160 méteres nyomtatási sebességre – e kettő együtt lenyűgöző teljesítményt jelent: egy perc alatt 2154 darab A/4-es oldalt tud kinyomtatni.

 

„Az Océ ImageStream termékcsalád újabb ajtókat tár ki azon vállalkozások előtt, akik a meglévő ofszet munkafolyamataikat digitális nyomtatással szeretnék bővíteni, vagy teljesen digitális munkafolyamatokra állnának át, de nem akarnak elszakadni a jól ismert, ofszet/bevonatos, vagy vékony papíroktól.” - mondta Peter Wolff, a Canon Europe Commercial Printing üzletág-igazgatója.

 

Az Océ ImageStream 2400 sokféle felhasználásra alkalmas; gyárthatók vele például könyvek, ismertetők, magazinok és katalógusok is. Az ofszetnyomtatás minőségét és érzetét a digitális munkafolyamatok teljesítményével és rugalmasságával kombinálva kisebb példányszámok vagy gyűjtőmunkák, egyedi tartalmak és igény szerint előállított anyagok előállítására is alkalmas. A gép a nagy teljesítményű és jól méretezhető Océ SRA MP vezérlőt is tartalmazza, amely gondoskodik róla, hogy megszakítás nélkül lehessen több feladatot nyomtatni, a nyomtatóművet teljes sebességgel hajtva.

 

 

A Canon Europe-ról
A Canon Europe a 120 országban jelen lévő és csak az európai, közép-keleti és afrikai (EMEA-) régióban 17 ezer embert alkalmazó Canon Inc. regionális értékesítési és marketingszervezete.

 

Az 1937-ben a fogyasztók számára a lehető legjobb fényképezőgép készítésének határozott céljával megalapított Canon fáradhatatlan szenvedélye a „képek ereje” iránt mára számos más piacra is kiterjesztette a cég technológiáit és világelsővé tette mind a fogyasztói, mind az üzleti képalkotási megoldások terén. Megoldásai között termékek széles köre található meg, a digitális kompakt és tükörreflexes fényképezőgépektől a professzionális objektíveken és hordozható röntgenkészülékeken át a multifunkciós és nagyüzemi nyomtatókig, amelyek mindegyikét egy sor értéknövelő szolgáltatás egészíti ki.

 

A Canon komoly összegeket fektet a kutatásba és fejlesztésbe, hogy a lehető leginnovatívabb termékekkel és szolgáltatásokkal elégíthesse ki ügyfelei kreatív igényeit. Az amatőr fotósoktól a professzionális nyomdákig a Canon minden vásárlójának segít kielégíteni a képek iránti szenvedélyét.

 

Az EMEA területen a Canon Europe a fenntartható üzleti növekedést célozza meg, koncentrálva a saját környezeti hatások csökkentésére és az ügyfelek segítésére, hogy Canon-termékek, -megoldások és -szolgáltatások használatával ők is csökkenthessék a sajátjukat. A Canon megszerezte a globális ISO 14001 minősítést, amivel szintén igazolja, hogy világszinten élenjár a környezet védelmében.