Új nagyformátumú imagePROGRAF nyomtatók

A Canon két új imagePROGRAF nyomtatót mutatott be, amelyek a hatékony, könnyen használható CAD- és reklámgrafikai megoldásokat igénylő nyomdaipari vállalatok és házinyomdák számára készültek.

 

A 24 hüvelykes / 610 mm-es Canon imagePROGRAF iPF670 és a 36 hüvelykes / 914 mm-es Canon imagePROGRAF iPF770 is nagyobb sebességű nyomtatást, fejlettebb tintakezelést, valamint gyorsabb és megbízhatóbb képfeldolgozást kínál elődeinél. A leggyorsabb nyomtatási módban mindkét modellel már csak 28 másodpercig tart egy A/1-esnyi területű kép elkészítése, a HP-GL/2 és HP-RTL támogatás pedig a CAD-fájlok kezelését teszi rugalmasabbá és megbízhatóbbá.

Az iPF770 multifunkciós nyomtatóként is elérhető egy nagy formátumú lapolvasóval és egy 22 hüvelykes érintőképernyővel kiegészítve.

 

 

Az új tinták nagyobb színtartományt fednek le; ez különösen látványosan jelentkezik a CAD-rajzok és a beltéri bolti grafikák tisztább és élénkebb vöröseinél. A szokásos tinták mellé két pigmentfekete tartály is társul, így fekete színek fedettebbek és kontrasztosabbak, a CAD-rajzokra pedig utólag könnyebben lehet írni vagy rajzolni a tinta elmaszatolása nélkül. A tintatartályok gyorsan, nyomtatás közben cserélhetők anélkül, hogy akár papír, akár tinta veszendőbe menne közben.

 

A berendezések új funkciói a nyomtatás előtti és utáni munkafázisokat is megkönnyítik. A költségkezelő szoftverrel a kisvállalatok egyszerűbben tarthatják számon a költségeket és a haszonkulcsokat. Az Apple iPad-hez készült nyomtatási segédprogrammal a mobil felhasználók közvetlenül az eszközeikről láthatják és nyomtathatják ki a fájlokat, ami különösen hasznos, ha egy építkezés helyszínéről vagy más építészeti szituációban kell nyomtatni. Végül pedig az állvány kialakítása is változott: mostantól könnyebb a kosaras gyűjtő és a síklerakó közötti váltás.

 

 

„A Canon imagePROGRAF termékei az egész világon a minőségükről és megbízhatóságukról híresek” - mondta Yuichi Miyano, a Canon Europe Wide Format Printing üzletágának igazgatója.

 

„Odafigyeltünk a vásárlóinkra és üzleti igényeikre, ezért mindkét imagePROGRAF nyomtatót úgy terveztük, hogy azok teljes mértékben kiszolgálják elvárásaikat. Ennek eredményeképpen a Canon imagePROGRAF iPF670 és iPF770 úgy készült, hogy a szokásos, nagy mennyiségben előállított CAD-nyomtatványok vagy reklámgrafikák készítésére szakosodott növekvő vállalkozások tökéletes nagyformátumú nyomtatója legyen. Könnyű karbantartásával, rugalmas fájlkezelésével és a munkafolyamatok kiterjedt kompatibilitásával az építészeti, építőipari és tervezőcégek ideális házinyomdai berendezése, vagy az ilyen vállalatokat kiszolgáló nyomdák tökéletes nyomtatója lehet.”

 

Mindkét modell 2015 februárjától rendelhető.

 

A Canon Europe-ról
A Canon Europe a 120 országban jelen lévő és csak az európai, közép-keleti és afrikai (EMEA-) régióban 17 ezer embert alkalmazó Canon Inc. regionális értékesítési és marketingszervezete.

 

Az 1937-ben a fogyasztók számára a lehető legjobb fényképezőgép készítésének határozott céljával megalapított Canon fáradhatatlan szenvedélye a „képek ereje” iránt mára számos más piacra is kiterjesztette a cég technológiáit és világelsővé tette mind a fogyasztói, mind az üzleti képalkotási megoldások terén. Megoldásai között termékek széles köre található meg, a digitális kompakt és tükörreflexes fényképezőgépektől a professzionális objektíveken és hordozható röntgenkészülékeken át a multifunkciós és nagyüzemi nyomtatókig, amelyek mindegyikét egy sor értéknövelő szolgáltatás egészíti ki.

 

A Canon komoly összegeket fektet a kutatásba és fejlesztésbe, hogy a lehető leginnovatívabb termékekkel és szolgáltatásokkal elégíthesse ki ügyfelei kreatív igényeit. Az amatőr fotósoktól a professzionális nyomdákig a Canon minden vásárlójának segít kielégíteni a képek iránti szenvedélyét.

 

Az EMEA területen a Canon Europe a fenntartható üzleti növekedést célozza meg, koncentrálva a saját környezeti hatások csökkentésére és az ügyfelek segítésére, hogy Canon-termékek, -megoldások és -szolgáltatások használatával ők is csökkenthessék a sajátjukat. A Canon megszerezte a globális ISO 14001 minősítést, amivel szintén igazolja, hogy világszinten élen jár a környezet védelmében.