Új ROLAND 700 HiPrint – a beigazítási idők új szintre csökkennek

Az új ROLAND 700 HiPrint a 2014 novenber 5-én és 6-án megtartott Manroland Sheetfed-Evolution Event rendezvény keretében a Print Technology Centerben (PTC) mutatkozott be a világ nyomdai szakembereinek. Több mint 450 szakértő tekinthette meg a gyakorlatban a HiPrint gép SimultaneousPlateLoading (SPL) – azonos idejű lemez beigazítás – technológiáját és más műszaki újdonságait.

 

Rafael Penuela úr (a Manroland Sheetfed ügyvezetője) üdvözlő beszédében elmondta, hogy a Manrolandot sokan ismerik, mint a nyomtatás és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások új irányvonalainak kialakítóját.

 

ROLAND HiPrint 700 bemutató, melyen az egész világról több mint 450 szakember vett részt a PTC centrumban Offenbachban

 

Az új ROLAND 700 HiPrint

 

Az új ROLAND 700 HiPrint sok új fejlesztést kínál. A termelés minősége, a felhasználói és energiahatékonyság kimagasló. Például az új szívószalagok a kirakóban javítják az ívoszlop minőséget még nagyobb nyomtatási sebesség mellett is, miközben egyharmaddal kevesebb energiát használnak.

 

Beigazítási előnyök a ROLAND 700 HiPrint-en az SPL-nek (Simultaneous Plate Loading) köszönhetően

 

Az éves nyomtatási kapacitás 990 órával bővül hamarosan az egyik szingapúri ügyfélnél, ezt az egyidejű lemezcsere teszi lehetővé. A ROLAND 708P HiPrint SPL technológiával az ügyfél radikálisan javíthatja termelékenységét a kereskedelmi kiadványok területén.

 

Az InlineFoiler és az új indexelési funkció több lehetőséget nyújt a minőségi nyomdatermékek készítéséhez

 

Az InlineFoiler több módon segíti a dizájnt és a felületnemesítést. A világon több mint 100 ügyfél él a hideg fóliázás előnyeivel, így az InlineFoiler igazi piacvezető.

 

Az új indexelő funkció költségkímélő. Az indexelés megállítja a hideg fóliát, ahol nincs szükség rá, például a csatornánál vagy a nyomathordozó végénél, ezzel a technológiával 19% és 60% közötti anyag megtakarítás érhető el. Több ügyfél használja sikerrel a technológiát napi munkája során.

 

Inline színellenőrzés és vezérlés az utolsó nyomóműbe épített InlineColorPilot segítségével

 

A beigazítási idő rövidítésének és a selejt csökkentésének másik eszköze az InlineColorPilot összekapcsolása az inline regiszterrel. A teljesen automatikus mérés és szabályozás segíti a gépmestert a beigazításkor és a termelés során. Ez kevesebb selejt ívet és gyorsabb beállást eredményez. Termelés közben az InlineColorPilot automatikusan vezérli a színeket és naplózza a folyamatot. A megoldás egyenes és fordítós gépen is elérhető.

 

LEC (Low Energy Curing) alacsonyabb energia felhasználás UV nyomtatáskor

 

Az UV nyomtatás még hatékonyabbá válik a LEC UV eljárással. A hagyományos UV technológiával összehasonlítva alacsonyabb mind a beruházási, mind az üzemeltetési költsége.

 

A rendszer speciális bevonatú, egy hullámhosszra optimalizált lámpák és magas érzékenységű festékek kombinációján alapszik. Az alacsonyabb energia felhasználás alacsonyabb költséget eredményez. A FutureProof koncepció keretében lehetőség van későbbi beépítésre is, ha a körülmények megkívánják.

 

ROLAND InlineInspector 2.0

 

A ROLAND InlineInspector 2.0 pontos hibaészlelést nyújt azáltal, hogy minden ívet teljes egészében ellenőriz. Intuitív és felhasználóbarát kezelése miatt az InlineInspector 2.0 pillanatok alatt paraméterezhető. Teljes nyomtatási sebesség mellett is képes a rendszer a poloskák, karcok, csíkozódások, anyag egyenetlenségek és más hibák észlelésére, és segíti a gyors kezelői reakciót. Az eredmény – kevesebb hiba, kevesebb selejt, nagyobb ügyfél-elégedettség.

 

Beépített Inkjet fej

 

A ROLAND 700 HiPrint berakójában elhelyezett új inkjet rendszer lehetővé teszi, hogy minden ívet megjelöljenek. Az ívekre kerülő sorszám alapján egyértelműen azonosíthatóvá és nyomon követhetővé válik minden ív a következő feldolgozási folyamatok minden részletében, és ez csak egyik lehetséges előnye az ofszet nyomógépbe integrált digitális nyomtató rendszernek.

 

A Manroland Sheetfed GmbH-ról:

 

A Manroland Sheetfed a világ egyik vezető ofszet nyomógép- valamint ahhoz kapcsolódó kiegészítő technológiák gyártója. 1871-ben alapították, így az egyik legrégebben fennálló nyomdagépgyártó a világon. A cég saját leányvállalatokkal rendelkezik a világ több mint 40 országában, és egyben a kiváló minőség és megbízhatóság szinonimájának számít. A Manroland Sheetfed a magánkézben lévő Langley Holdings plc brit mérnöki csoport tulajdona.