Kézműves Nyomdaműhely - Hollókő

Kézműves Nyomdaműhely - Hollókő

Nyomdász szakmatörténeti kiállítás és interaktív bemutató

 

A hét minden napján látogatható műhely az 1900-as évek nyomdaműhelyébe vezeti be a látogatókat, egyfajta időutazásként. A sok eredeti szerszám, használati eszköz, nyomógépek és könyvkötészeti szerszámok mellett több Gutenberg János által feltalált eszközt lehet kézbe fogva egy 19. századi nyomdász életet, munkáját megismerni, kipróbálni.

 

Az országban, egyedülálló műhelyben több program is a várja a látogatókat. Kipróbálható 200 éves fém Gutenberg-prés, melyen különböző hollókői emléket lehet nyomtatni. Gyermekprogramok, alkotótáborok.
Műhelyünkben a kézi betűszedéstől a nyomtatáson át a kézműves könyvkötészetig a teljes folyamat kipróbálható.

 

Több terméket fejlesztettünk, amelyeket a műhelyünkben bemutatott technológiával készítettük, illetve folyamatosan készítünk is a helyszínen. Kézműves füzetek, naplók, könyvjelzők, üdvözlő kártyák, noteszek, jegyzettömbök, mini könyvek, művészi nyomatok, linó és fametszetek, vendégkönyvek, emléklapok, fabetűs plakátok, oklevelek, emlékkönyvek.

 

Hollókő Ófalujában a kézműves mesterségek között a korabeli nyomdászműhely igazi gyöngyszem, ahol találkozik a népi világörökség a magyar nyomdászat több évszázados hagyományaival.

 

  

 

  

 

Műhelyünkben mini könyvkiállítás, litográfiai kövek, fabetűs plakátkiállítás, korabeli nyomdász kiadványok mellett több különleges szakkönyvek, betűmintakönyvek is megtekinthetnek a kiállítás látogatói.

 

A belépőjegyek beválthatók a műhelyükben készült termékekre illetve minden hozzánk ellátogatót egy kis ajándékot kap tőlünk.

 

Látogasson el hozzánk, Hollókő Ófalujába a Kossuth út 84 alatt található Kézműves Nyomdaműhelyünkbe.

 

2024 március 15. -ig

Nyitva tartás: korlátozottan (telefonos bejelentkezés szükséges)

 

2024. március 15. - november 16-ig.

Nyitva tartás: Minden nap 10.00 - 16.00-ig


Belépő:

Felnőtt: 300 Ft

Nyugdíjas: 200 Ft

Diák: 18 év alatt ingyenes (Támogatói program 2024)

 

Helyszíni nyomtatás a 170 éves fém Gutenberg nyomóprésen: 600 Ft

 

Bővebb információ, előzetes bejelentkezés:

Zsiga Róbert

06/70 774-8060

zsrobert@magyarnyomdasz.hu

 

Facebook: https://www.facebook.com/kezmuves.nyomdamuhely.holloko