Alapszabály - Magyar Nyomdász Társaság

Az Egyesület célja és tevékenysége

(1) Az Egyesület célja a hazai nyomdaipar szakmatörténelmének kutatása, ápolása, értékeinek megóvása, archiválása, kiemelkedő alakjai emlékének megőrzése.

Az alapítók célja a több évszázados szakmatörténeti szellemi örökség megóvása mellett a jelenlegi és jövőbeni szakmai szakemberképzés segítése, támogatása. Közös munkájukkal hozzájáruljanak a nyomdász értékek fennmaradásának, a szakmai hagyományok ápolásának és továbbörökítésének.

 

Csatolmány: 

Archívum

Szakmai Nap a Zorán aranyozóban

 


Szakmai nap a Katonai Térképészet nyomdájában

Szakmai napot szervezünk a Katonai Térképészet nyomdájában, ahol megismerheti a teljes térképkészítési folyamatot.

 

Nyomdalátogatásunk során a formakészítéstől a nyomtatási és kötészeti munkafolyamatok mellett a dombortérkép is megtekintjük.

 

Támogatás

Tagság

Támogathatod az egyesületet a munkáddal. Ekkor a legegyszerűbb, ha jelentkezel tagnak. Ezzel bizony mi sem vagyunk másképp, ezért vagyunk már a Magyar Nyomdász Társaság tagjai.

A belépés előtt feltétlen tisztázzuk, milyen célból szeretnél társulni velünk. Hogy ezt egyformán gondoljuk, olvasd el az egyesület alapszabályát és küldetését. Lehetsz a Társaság tagja akkor is, ha egyszerűen csak szívesen részt szeretnél venni rendezvényeinken, illetve a tagsággal kapcsolatos kedvezményeket igénybe venni.

Aktuális programok

Szakmatörténeti kiállításunk támogatási lehetősége - 1%

Kedves Kollégák, Nyomdászok!

 

Az idei évtől civil szervezetünk a Magyar Nyomdász Társaság fogadja az adóból felajánlott 1%-t, melyet teljes egészében a szakmatörténeti kiállításunk programjaira, bővítésére használunk fel.

 

Adószámunk amit fel kell tüntetni:

 

18206926-1-12


Szakmatörténeti kiállítás és interaktív bemutató

Kedves Kollégák, Nyomdászok!

 

Miért érdemes tagnak lenni?

Fontos kérdés hogy milyen előnyökkel jár a Magyar Nyomdász Társaság tagsága:

 

· a Társaság tagjai térítésmentesen kapják az évente 4+1 alkalommal megjelenő Magyar Nyomdászat szakmatörténeti kiadványát;

 

· a tagok kedvezményesen vehetnek részt programjainkon (konferenciák, továbbképzések, workshopokon, stb.) a két éve folyamatosan fennálló egyesületi tagsággal rendelkező tagjaink programjainkon (egyes esetekben térítésmentesen) vehetnek részt;

 

· jelentős kedvezményt kapnak a Társaság által kiadott kiadványok megvásárlásakor;

Mik a céljaink?

- a nyomdaiparral kapcsolatos kulturális örökség megóvása, és az ezzel kapcsolatos muzeális feladatok ellátásának segítése, tudományos feldolgozása és továbbörökítése, beleértve a nyomdaipar műemlékek védelmét is

 

- szakmai bemutatók szervezése, ismeretterjesztés, a nyomdász szakma bemutatása, teljes nyomdatörténeti előadáson kívül, a jelenlegi és jövőbeni technológiák bemutatása, pályakezdő fiatalok megismertetése a nyomdász szakmával