Támogatási program 2024

2024 -ben szeretnénk minden hozzánk érkező diáknak ingyenessé tenni a kiállításunk megtekintését. A statisztikák alapján egy évben 3300-4000 fő diákjegyet értékesítünk. az idei támogató kampányunkban lehetőség van diák belépők megvásárlásával támogatnunk, hogy minden érdeklődő diák megismerje a nyomdászat szépségét. Az osztálykirádulások kiemelt programja lesz műhelyünk az ingyenes belepővel.

Aktuális programok
  • Új szakmai programok (Nyomdai Kalandok, Egy világ a zsebedben, Papírvarázs, Ólombetűk nyomában)
     
  • Szakmatörténeti kiállítás és interaktív bemutató
     
  • GÉPMENTÉS
     
  • DIGITALIZÁLÁS

 

 

A régi mesterségeket illetően az egyénekben, a közösségekben fokozatosan növekszik az igény a szakmai tudás, az értékrend megóvására, hagyományainak átörökítésére. Fontosnak tartjuk, hogy ebben a szellemben mi is csatlakozzunk a hagyományőrzéssel foglalkozók köréhez. Tudománynépszerűsítő munkánkon belül nagy jelentőséget tulajdonítunk annak, hogy a lehető legtöbb oktatási intézménybe eljutva népszerűsítsük a nyomdász szakmát.

Szakmai közösségünk elkötelezett a nyomdász szakmatörténet iránt. Tagjaink közös munkájukkal hozzájárulnak a nyomdász értékek fennmaradásának, a szakmai hagyományok ápolásának és továbbörökítésének. Ennek része lehetsz ha belépsz a Magyat Nyomdász Társaság tagjai közé.

Az Egyesület célja és tevékenysége
(1) Az Egyesület célja a hazai nyomdaipar szakmatörténelmének kutatása, ápolása, értékeinek megóvása, archiválása, kiemelkedő alakjai emlékének megőrzése.

Tagság
Támogathatod az egyesületet a munkáddal. Ekkor a legegyszerűbb, ha jelentkezel tagnak. Ezzel bizony mi sem vagyunk másképp, ezért vagyunk már a Magyar Nyomdász Társaság tagjai.

Szakmai nap a Katonai Térképészet nyomdájában

 

LITOGRÁFIA WORKSHOP