2022, az év amikor a BOBST vízió valósággá vált.

2022, az év amikor a BOBST vízió valósággá vált.

A BOBST iparági víziója még erősebben kelt életre az elmúlt évben. 2022 kihívást jelentett, de mi magabiztosan navigáltunk át rajta, és segítettünk ügyfeleinknek is ugyanezt tenni a némi fennakadást okozó késedelmek ellenére. Mindent megtettünk azért, hogy mind az elégedettség, mind az ügyfeleinkkel való közös munka a legmagasabb szinten maradjon".

Jean-Pascal Bobst, a BOBST vezérigazgatója az idei évről és a csomagolóipar jövőjével kapcsolatos meglátásairól elmélkedik. Egy új valóság alakítja a gazdasági üzleti kapcsolatokat, és az összekapcsolhatóság, a digitalizáció, az automatizálás és a fenntarthatóság hatása a csomagolóanyag-gyártás meghatározó pontjaivá válik.

 

A valóban összekapcsolt megoldások új korszaka

A BOBST továbbra is minőségi gépeket szállít, de a vállalat most intelligens szoftveres képességekkel egészíti ki a csomagolóipari termelést, hogy minden eddiginél hatékonyabbá tegye.

 

A BOBST megoldásainak középpontjában 2022-ben a BOBST Connect áll, amely a BOBST gépi elérhetőséget és digitális szolgáltatásait egyetlen felhőalapú platformon egyesíti.

 

"A BOBST Connect segítségével ügyfeleink tényalapú áttekintést kapnak a gyártási teljesítményről, a karbantartásról és a folyamatról, és ezt fel is tudják dolgozni" - mondja Leonard Badet, a BOBST csoportos technológiai vezetője. "Előnyükre válik a pontos Overall Equipment Efficiency, konkrét berendezés adatokat kapnak, és interfészeket kapnak a meglévő szoftverjeikhez való csatlakozáshoz."

 

Ennek a rendkívül hatékony eszköznek az első előfizetési csomagja - BOBST Connect Essential - minden BOBST gépen alapellátásként elérhetővé vált. Ez egy egyedülálló ajánlat az iparágban.

 

2022-ben több olyan újdonságot vezettek be, amelyek jól példázzák a BOBST Vision-t. A hajtogatott kartondobozok esetében az ACCUCHECK Recipe Management lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a BOBST Connect platformon belül távolról hozzák létre és szerkesszék, és elküldjék azokat a gyártás helyszínére. A hullámkarton területén a MASTERCUT 1.65 PER a legsokoldalúbb stancoló a piacon, olyan eszközök és technológiák kombinációja, amelyek tükrözik és támogatják az automatizálás, a csatlakoztathatóság és a fenntarthatóság terén megfogalmazott jövőképünket.

 

A címkék terén az új DIGITAL MASTER sorozat moduláris és fejleszthető címkenyomógépeket tartalmaz, amelyek egyetlen gépben egyesítik a digitális és a flexotechnológiát, a legmagasabb szintű automatizálással és minőségellenőrzéssel, ezekkel is segítsék az ügyfeleket beruházásaik védelmében és csökkentsék a nyomdagép kezelőitől való függőséget.

 

A 2022-es év egyik legígéretesebb bejelentése a rugalmas csomagolás területén történt. A K 2022 kiállításon a BOBST és partnerei bemutatták a oneBARRIER-t - a fenntartható, újra hasznosítható, kiváló védelmi tulajdonságokkal rendelkező rugalmas csomagolási megoldások családját. Ide tartozik a oneBARRIER PrimeCycle - egy polimer alapú mono-anyag, amely akár 98%-ban újra hasznosítható, miközben kiváló védelmi tulajdonságokat tart fenn, így potenciálisan úttörő fejlesztés a fenntartható csomagolás területén. A oneBARRIER FibreCycle pedig egy teljes mértékben papír alapú, mono-anyagból készült, újra hasznosítható megoldás, amelyet az iparban a papír alapú csomagolási lehetőségek iránti növekvő igényre válaszul fejlesztettek ki.

 

"A K 2022-en bemutatott minták a valódi iparosított megoldások, és kereskedelmi forgalomban kapható megoldások" - mondta Bobst úr. "Partnereinkkel együtt már ma valósággá tettük az újra hasznosítható rugalmas csomagolást."

 

A távoli és helyi segítségnyújtás azt jelenti, hogy a BOBST mindig kéznél van

A BOBST szolgáltatásai egyre jobban fejlődtek. A távoli segítségnyújtás és a kiváló helyi jelenlét kombinációjával a BOBST minden helyzetre készen áll, és segít jobb jövőt építeni ügyfeleinek. És mivel a BOBST több mint 30.000 világszerte telepített BOBST géppel az iparágban vezető szerepet tölt be, a szolgáltatások fontosabbak, mint valaha.

 

A BOBST folytatja a beruházásokat a helyi technikusok igen nagy létszámú csapatába, folyamatos felvételekkel és új képzésekkel erősítve a több mint ezer BOBST-szakértőből álló csapatát. Ezt egészíti ki a legkorszerűbb távoli segítségnyújtás.

 

A gyors reagálás érdekében a BOBST új logisztikai központot nyitott az európai, közel-keleti és afrikai régió számára, amely Belgiumban, az európai logisztikai hálózat szívében található. Ez az új központ lesz az iparág legjobban automatizált és leghatékonyabb logisztikai központja, és a legtöbb termékcsalád esetében 95%-os alkatrész-ellátottság garantál - tehát több mint 100.000 darabot egy teljesen automatizált gépsoron.

 

És egy olyan évben, amikor ügyfeleink számára oly sok kihívás jelentkezett, beleértve az áremelkedéseket és az ellátási lánc instabilitását, a BOBST három tengelyen dolgozott azon, hogy minimalizálja a válság hatását ügyfeleinkre.

 

A vállalat egy külön erre a célra létrehozott ellátási lánccal foglalkozó csapatot állított fel mérnökökkel, akik szorosan nyomon követték a megrendeléseket - gépenként, kiadásról kiadásra, hogy az eseményeknek megfelelően igazítsák az ellátási láncot. A BOBST alternatív beszállítókat is keresett a rendelési késedelmek csökkentése érdekében, különösen az elektromos és elektronikus alkatrészek esetében. A vállalat a gépek összeszerelésének új módját is bevezette, ami javította a fő alkatrészek, különösen a burkolatokhoz használt lemezek rendelkezésre állását, és ami megakadályozta a végső üzembeállítás késedelmét.

 

"Vízióinkat könyörtelenül végrehajtottuk, és ez kifizetődött" - mondja Bobst úr. "A jövő évre előre tekintve 2023 a konszolidáció éve lesz az iparág számára, de az előttünk álló utat ügyfeleinkkel és partnereinkkel együtt határozzuk meg. Megoldásaink kézzelfogható javulássá fognak válni a gép portfolióink nagy részénél. A csomagolóiparnak nagyszerű jövője van."

www.bobst.com