2023-ban: Marbach 100 éves lesz

2023-ban: Marbach 100 éves lesz

A globálisan működő Marbach szerszámgyártó cég jövőre különleges születésnapot ünnepel: 100 évvel ezelőtt nyáron, 3 fős vállalkozásként alapították a ma már világpiacvezető vállalatot a németországi Heilbronn városában.

 

A nemzetközileg aktív Peter Marbach ügyvezető igazgató: "100 éves vállalatként ünnepelni nem magától értetődő. Németországban ez csak a vállalatok alig több mint 1%-ának sikerül. Mi pedig közéjük tartozunk. Ki gondolta volna ezt, amikor nagyapám 1923-ban 2 társával megalapította a vállalatot. Akkoriban egy kis műhelyben kezdődött minden, ma pedig vállalatcsoportként világszerte 20 telephelyen, több mint 1500 alkalmazottal működünk, és stancoló- és hőformázó szerszámokat, valamint különféle, a csomagolóanyag-gyártáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat kínálunk."

 

Hamarosan 100 év tapasztalat

A Marbach vállalatot 1923-ban alapította Karl Marbach Senior. 1955-ben fia, Karl Marbach Junior csatlakozott a vállalat vezetéséhez. 1972-ben a Marbach volt az első vállalat, amely lézertechnológiát alkalmazott a stanc szerszámok gyártáshoz. Ez mérföldkő volt a Marbach-csoport további sikertörténetében.
1988-ban Peter Marbach személyében a 3. generáció is csatlakozott a vállalathoz. A 3 ügyvezető igazgató, Bernd Klenk, Stefanie Schier és Markus Britsch támogatásával ma Marbach irányítja a céget.

 

Marbach folytatja: "Már a 100. születésnapunk tervezésének közepén vagyunk, és nagyon várjuk az izgalmas, számunkra egyedülálló 2023-as évet!".

 

www.marbach.com