A BOBST átalakítja az ellátási láncát

A BOBST átalakítja az ellátási láncát

Új logisztikai központot hoztak létre az európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) régió számára, amely az ellátási lánc hálózata nagy részét egyesíti, hogy ügyfeleik számára új sebességet, megbízhatóságot és hatékonyságot biztosít az alkatrészrendelési folyamatban.

 

Az ellátási láncon belüli bonyolultság zavarokat okozhat a termékek és alkatrészek sikeres szállításában. A BOBST elkötelezett amellett, hogy mindent megtegyen annak érdekében, hogy még gyorsabb szállítási időt és teljes megbízhatóságot biztosítson mindannak, amit ügyfeleik megrendelnek.

 

Ezen okok miatt átalakítják ellátási láncunkat egy új nagy raktár felállításával a belgiumi Genkben, Európa közlekedési és logisztikai hálózatának szívében. Új raktáruk hét kisebb alkatrészraktáruk logisztikai képességeit egyesíti. Az új telephelyet a környezeti hatások gondos figyelembevételével építették, és nap- és szélenergia-termeléssel, vízvisszanyerő rendszerrel és az üzemet körülvevő zöldterületekkel is rendelkezik.

 

Az új genki létesítményük digitalizációt és automatizálást kínál, és lehetővé teszi, hogy ügyfeleiket gyorsan és hatékonyan szolgálják ki, a nap 24 órájában. Mostantól lehetőségük lesz arra, hogy másnapi szállítást biztosítsanak, ha a megrendelés este 9:00 óra előtt érkezik. A gyorsabb szállítási idő mellett ügyfeleik a teljes szállítási folyamat során, a visszaigazolástól a megérkezésig, áttekinthetik megrendeléseiket.

 

Hogyan hajtja végre a BOBST ezt a változást?

 

Az ellátási láncuk átalakítása jelentős vállalkozás. A folyamat első fázisában 52 000 cikkszámot fognak Svájcból Belgiumba áthelyezni, ami 1000 tonna készletet jelent. A raktárkészlet áthelyezéséhez 160 teherautóból álló flottára lesz szükség, amely 11 héten keresztül szállítja az alkatrészeket.

 

Működésük modernizálása

Ez a változás az ellátási láncban radikális átalakulást jelent a BOBST számára. A digitalizáció és az automatizálás tekintetében ugrásszerű előrelépést jelent. Korszerűbb és agilisabb folyamatot vezetnek be az alkatrészek és termékek szállítására, és úgy gondolják, hogy ez nagy előnyére válik ügyfeleiknek, akiknek a lehető leggyorsabban és leggördülékenyebben kell biztosítaniuk a tételeket.

 

www.bobst.com