A BOBST bemutatja az EXPERTFOLD 50 l 80 l 110 új evolúcióját

A BOBST bemutatja az EXPERTFOLD 50 l 80 l 110 új evolúcióját

Az EXPERTFOLD új generációja számos új funkcióval gazdagítja ezt a rendkívül moduláris és sokoldalú hajtogató-ragasztógépet, amely akár 450 m/perc sebességgel is lenyűgöző számú dobozformát kínál.

 

A nyomtatási és csomagolási technológiák vezető globális gyártója, a BOBST bemutatja a hajtogatott kartonok piacán úttörőnek számító hajtogató-ragasztógépének legújabb változatát, az EXPERTFOLD 50 l 80 l 110-et. A BOBST termékcsalád egyik legnépszerűbb gépének új evolúcióját úgy tervezték, hogy a csomagolóanyag-nyomdák és -feldolgozók többet tudjanak elérni a mai gyors és erőforrás-igényes feldolgozási piacon.

 

Az ACCUBRAILLE-tól az ACCUCHECK-ig, a SPEEDWAVE-ig és a GYROBOX-ig: ez a gép a legösszetettebb igényekhez is igazítható. Lehetőséget kínál a megfelelő perifériák hozzáadására is, így a feldolgozók komplett, nagy teljesítményű hajtogató-ragasztó vonalat hozhatnak létre.

 

A berendezések folyamatos fejlesztésére való törekvés jegyében a BOBST csak nemrégiben vezette be az EXPERTFOLD A3-as változatát, amely lehetővé teszi a crash-lock aljú dobozokról a 4 & 6 sarkos dobozokra való átállási idők akár 80%-os csökkentését. Az új verzióval az volt a cél, hogy továbbfejlessze ezt a sokoldalú eszközt, növelje a termelékenységet, és közelebb kerüljön a BOBST víziójához, amely egy teljesen digitalizált és összekapcsolt feldolgozási folyamatról szól, maximális automatizálással és fenntarthatósággal.

 

Az új kialakításokkal és kiigazításokkal javult az EXPERTFOLD ergonómiája és csökkent a gép alapterülete. Az okosan kialakított biztonsági ajtók könnyű hozzáférést biztosítanak a 4 & 6 sarkos modulhoz. A karcsúbb kialakítás maximális biztonságot nyújt és helyet szabadít fel a gép hátsó részén. A felső szállítószalagok fogantyúit áttervezték, ami további pontosságot és stabilitást biztosít a berendezés elhelyezéséhez. Ráadásul a gép mostantól pneumatikus adagoló rámpákkal rendelkezik, ami csökkenti a kezelők munkaterhelését és 20%-kal csökkenti a gép beállítási idejét. Ezek és sok más változtatás teszi ezt az EXPERTFOLD-ot az eddigi legmodernebb és legjobban megvalósított változattá.

 

"Az EXPERTFOLD továbbfejlesztése egy újabb példa arra, hogy a leghatékonyabb és legergonomikusabb gépeket szeretnénk kínálni az ipari felhasználóknak" - mondja Pierre Binggeli, a BOBST mapparagasztók termékvonalának vezetője. A kezelők számára nyilvánvaló előnyök mellett az okos ergonómia segíthet a beállítási idő csökkentésében és a gépbeállítások pontosságának növelésében. "A legutóbbi változtatásokkal sikerült csökkenteni a beállítási időt, és tovább javítani mind a termelékenységet, mind a dobozok minőségét - hiszen a felhasználóknak agilisnak kell lenniük, és hibamentes termékeket kell szállítaniuk. Ugyanakkor a felhasználóbarátság és a praktikum fontos szerepet játszik a fenntartható munkakörnyezet kialakításában" - teszi hozzá Binggeli.

 

A BOBST SPHERE gépvezérlő integrálása ugyanezt az érvelést követte. A jelenlegi platformhoz hasonlóan lehetőséget kínál az ismétlődő munkák lekérdezésére, a gépfunkciók vezérlésére, és hozzáférést biztosít a tavaly bevezetett BOBST Connect Essential csomaghoz. Ez a végponttól végpontig terjedő digitális megoldás már lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy a pontos teljesítményadatokhoz, előrehaladási mutatókhoz és jelentésekhez való hozzáférés révén növeljék a termelékenységet. Emellett magas prioritású távoli segítségnyújtást is biztosít. A SPHERE-t azonban úgy tervezték, hogy egy sor más funkciót is tartalmazzon, amelyek a BOBST Connect platform részét képezik majd, lehetővé téve a fizikai berendezések és a digitális megoldások közötti hatékony adatáramlást a gyors és átlátható kommunikáció érdekében az egész ellátási láncban, optimalizálva a teljes termelési munkafolyamatot.

 

Pierre Binggeli megjegyzései: "EXPERTFOLD termékcsaládunk rendkívül jó hírnévnek örvend, mint az egyik legmegbízhatóbb és legnagyobb teljesítményű in-line hajtogató-ragasztógép a piacon. Természetesen, mivel a fejlődő piaci igényekre reagálva folyamatosan fejlesztjük termékcsaládunkat, folyamatosan új funkciókkal bővítjük, és erre az új iterációnk tökéletes példa. Minden egyes változtatást a feldolgozó ügyfeleink számára jelentkező valós előnyök miatt hajtunk végre, legyen szó akár a gyorsabb beállításról és átállásról, akár az Ipar 4.0-ra való átállás felgyorsításának lehetőségéről. Erről szól az innováció: folyamatosan azon gondolkodni, hogyan lehet még a legjobb termékeket is fejleszteni."

 

www.bobst.com