A Heidelberg a legújabb Speedmaster 102-t mutatja be az Egyesült Királyságban

A Heidelberg a legújabb Speedmaster 102-t mutatta be az Egyesült Királyságban

A Heidelberg piacra dobta a Speedmaster 102 új, magasan automatizált SX változatát, mivel a népszerű nyomdagép közeledik az 50. gyártási évéhez.

 

Az eredeti 102-es 1975-ben került forgalomba az azóta eltelt 47 év alatt "jóval több, mint" 100.000 nyomtató- és lakkozóegységet adott el a modellből.

 

Az új, következő generációs Speedmaster SX 102 nyomdagép kihasználja a Push to Stop automatizálási funkciók egy részét, amelyek mesterséges intelligenciát használnak, és amelyeket eredetileg a csúcsmodell XL modellhez fejlesztettek ki.

 

Emellett kisebb, 650 mm x 940 mm-es SX 92-es formátumban is elérhető, amely a Heidelberg szerint akár 20%-kal csökkentheti a lemezköltségeket, de megtartja ugyanazt a festékteljesítményt. A nyomdagép a felhasználók számára elérhető opciókat tekintve nagymértékben konfigurálható, egészen az automata nyomtatáshoz szükséges teljes körű Push to Stop funkcióig.

 

 

Stefan Hasenzahl, a Heidelberg termékmenedzsment vezetője szerint a Heidelberg "ismét hangsúlyozza technológiai vezető szerepét" az új, skálázható modellel.

 

Az SX 102 új ergonómiai kialakítással is rendelkezik, amely néhány olyan részletet tartalmaz, amelyet először az XL-en láthattunk.

 

Heidelberg UK termékmenedzser  (íves és digitális)  Matt Rockley elmondta, hogy az új modell iránt máris érdeklődnek az Egyesült Királyságban az ügyfelek, különösen a nyolcszínű konfigurációk iránt.

 

Az SX 102 a Heidelberg negyedik generációs CutStar tekercs-ív rendszerével is működhet, amely vékonyabb papírokkal, például a formáriccelt, nyomtatott címkézéshez használt papírokkal működik.

 

"Az előző modell 13 000 fordulat/órás sebességgel működött, az SX 14 000 fordulat/órás sebességgel működik, ami közelíti az XL sebességet" - jegyezte meg Rockley.

 

"A fő előnye vele az automatizálás. A kezelő felakaszthatja a lemezeket a gép védőburkolatára, a többi pedig teljesen automata módon működik."

 

Rockley számos kulcsfontosságú funkciót emelt ki, például azt, hogy maga a gép automatikusan bekapcsolja a jó ívszámlálót, pontosan akkor, amikor a nyomtatott ív elérte az ügyfél által meghatározott minőségi szabványt, automatikus ívillesztéssel.

 

A mesterséges intelligencia által vezérelt Wash Assistant funkció szintén jelentős hatékonyságnövekedést eredményezhet, jegyezte meg Rockley.

 

Ahelyett, hogy egy standard mosási programot választana, amely három percig is eltarthat, a Wash Assistant automatikusan kiszámítja a mosási időt a munka nyomdai előkészítő fájljában szereplő tényleges festékfedettség, a felhasznált papírtípus és a nyomtatási sorozat alapján.

 

"Kiszámítja a leggyorsabb és leghatékonyabb mosási időt, és ez akár két percet is megtakaríthat" - magyarázta Rockley.

"Ha például egy magazinnyomda évente körülbelül 11 000 nyomdai beigazítást végez. A két perc megtakarítás készítésenként 360 óra megtakarítást jelentene, és ez jelentős, ha figyelembe vesszük egy átlagos munkahetet."

 

https://www.printweek.com