A Koenig & Bauer erősíti jelenlétét a hullámpapír növekedési piacán

A Koenig & Bauer erősíti jelenlétét a hullámpapír növekvő piacán

A Koenig & Bauer, a nyomdaipar legszélesebb termékportfólióval rendelkező nyomdagépgyártója és a Celmacch Group S.r.l., a hullámpapíriparban használt, hullámkarton gyártó flexo-nyomógépek és rotációs stancológépek egyik vezető gyártója szerződést írt alá, amely megalapozza a közös fejlesztést és marketinget a hullámpapír növekvő piacán. A Koenig & Bauer ezzel is folytatja sikeres portfólióstratégiáját, amely a vállalat központi céljainak része. A Celmacch a jövőben Koenig & Bauer Celmacch S.r.l. néven fog kereskedni.

 

Hullámkarton: a legsokoldalú és vonzóbb a csomagolási piacon

A hullámkarton ugyanolyan sokoldalú, mint a benne csomagolt áruk és termékek, és értékét tekintve a teljes csomagolási piacon a legnagyobb részesedéssel rendelkezik. A klasszikus hullámkarton csomagolás mellett a külső csomagolás - az úgynevezett másodlagos és harmadlagos csomagolás - fontos része a csomagolóiparnak. Jelentősége az e-kereskedelem révén tovább növekszik. A hullámkarton az eladás helyén figyelemfelkeltő reklámhordozó is. Emellett környezetbarát, könnyen ártalmatlanítható, és átlagosan 80 százalékos újrahasznosítási arányával példaértékű újrahasznosítási termék. Dr. Andreas Pleßke, a Koenig & Bauer igazgatóságának szóvivője megerősíti: "A hullámkarton megfelel a csomagolóipar egyre növekvő fenntarthatósági követelményeinek, nem utolsósorban az európai Green Dealnek és így az "Exceeding Print" stratégiánknak köszönhetően.

 

A Celmacch több mint 40 éves tapasztalattal rendelkezik a hullámkarton növekedő piacán, amelyet a Koenig & Bauer a kiegészítő CorruCUT és CorruFLEX nyomdagépeivel is megszólít. A magas technológiai követelményeknek megfelelő flexopapírnyomógépek és rotációs stancológépek fejlesztésével és gyártásával a Celmacch kiválóan helytállt a piacon, különösen a Chroma család 2019-es újraindítása óta, és ezekkel már számos jelentős nemzetközi csomagolóanyag-gyártót lát el, főként a helyi piacokon.

 

Luca Celotti, a Celmacch vezérigazgatója hozzátette: "A Celmacch hosszú távú együttműködéshez keresett partnert, és a Koenig & Bauerben megtalálta. Jelenlegi termékportfóliónkkal nagyon jó helyzetben vagyunk a további növekedéshez. A fúzió lehetővé teszi számunkra, hogy ezt a potenciált nemzetközi szinten jelentősen kibővítsük a Koenig & Bauer több mint 2000 munkatársat foglalkoztató nemzetközi értékesítési és szervizhálózatával, amely mostantól rendelkezésre áll, és ezáltal jobban skálázhatóvá válik. Alapító családként új partnerünkkel közösen szeretnénk aktívan alakítani ezt az utat, és tovább növelni a termelési kapacitást a Desenzano del Garda-i telephelyen."

 

Egyedülálló termékportfólió a hullámpapíripar számára készült flexo nyomdagépekből

A Celmacch Chroma Evo termékcsaládja belépő szintű moduláris rotációs stancoló- és flexogépei. Míg a Chroma High-Tech sorozat a magas automatizálási igényeket elégíti ki. A Koenig & Bauer CorruCUT és CorruFLEX a rotációs stancolt dobozok és nyomtatott hullámpapírlapok nagy termelékenységű gyártását jelenti, és az automatizálás és a teljesítmény tekintetében mércét állít. A tervek szerint az összes gépet a Chroma terméknév alatt egyesítik. A Chroma termékcsaláddal a Koenig & Bauer Celmacch minden ár- és teljesítménykategóriában átfogó termékportfóliót tud majd kínálni az ügyfeleknek.

 

"Megérkeztünk a hullámkarton közvetlen nyomtatásának piacára, és a Celmacch-csal való egyesülés révén együtt fogjuk folytatni az innovációt, és növelni fogjuk piaci pozíciónkat" - erősíti meg Christoph Müller, a Koenig & Bauer igazgatótanácsának tagja.

 

Dr. Stephen Kimmich, a Koenig & Bauer pénzügyi igazgatója kifejtette: "Az 1990-es évek eleje óta a Koenig & Bauer felvásárlásokkal bővítette pozícióját a növekvő csomagolási piacon. Meggyőződésem, hogy a két vállalat kompetenciái tökéletesen kiegészítik egymást. A partneri együttműködés a legjobb előfeltétele annak, hogy sikeresen bővítsük közös üzleti tevékenységünket a hullámpapírpiacon."

 

A Koenig & Bauer Celmacch központja továbbra is az olaszországi Desenzanóban lesz, mintegy 50 alkalmazottal. A Celmacch Group S.r.l. megfelelő pénzügyi erővel rendelkezik, és a 2019-es termékújraindítás óta erőteljes, jelenleg 20 millió euró körüli árbevétel-növekedést ért el. Az együttműködés első lépésben a közös értékesítésre és szolgáltatásra, a további termékfejlesztésre és az összeszerelési kapacitásbővítésre összpontosít. A Koenig & Bauernek lehetősége van arra, hogy a 49 százalékos részesedésen túlmenően fokozatosan további részesedéseket szerezzen a Celmacch Group S.r.l.-ben.

 

A Celmacch Group S.r.l. részvényeinek megvásárlása még az olaszországi közvetlen külföldi befektetések (FDI) hivatalos jóváhagyásának függvénye. A felek megállapodtak abban, hogy a vételárat nem hozzák nyilvánosságra. A zárásra várhatóan 2022 szeptemberében kerül sor.

 

www.koenig-bauer.com