A Mimaki piacra dobja az első DTF nyomtatóját

A Mimaki piacra dobja az első DTF nyomtatóját

A Mimaki február 22-én a Global Innovation Days rendezvényén bejelentette első, közvetlenül filmre nyomtató (DTF) tintasugaras nyomtatójának közelgő bevezetését.

 

A gyártó szerint a hőalapú átviteli módszert alkalmazó TxF150-75 alkalmas prémium kategóriás, személyre szabott sportruházat és különböző egyéb promóciós textilalkalmazások készítésére.

 

A Mimaki legújabb belépője a díszített ruházati szegmensbe, a gép az EMEA-országok bemutatóján a Printwear & Promotion Live! kiállításon debütál a birminghami NEC-ben február 26-28. között.

 

A Mimaki 150-es sorozatán alapuló TxF150-75 a gyártó szerint a megbízható, stabil DTF technológia iránti piaci igényre reagál.

 

"Láttuk a piacon, hogy sok probléma (volt) a stabilitással és a futással kapcsolatban, és biztosak vagyunk benne, hogy erre van egy jó megoldásunk" - mondta Mark Sollman, a Mimaki Europe EMEA vezető termékmenedzsere.

 

A beépített tintakeringető rendszer és a gázmentesített tintacsomag kialakítása segít megelőzni a gyakori DTF-problémákat, és a saját fejlesztésű Core technológiák felhasználásával, amelyek közé tartozik a fúvókaellenőrző egység és a fúvóka-visszanyerő rendszer, a nyomtatási folyamat "hatékonyan, minimális felhasználói beavatkozással zajlik".

 

"A ruházati dekoráció rendkívül népszerű és dinamikus ágazat, amelyben már más textiltechnológiáinkkal is tevékenykedünk" - mondta Sollman.

 

"Azonban láthattuk, hogy a DTF-technológia milyen hatással volt az iparágra az elmúlt években, mivel jelentős előnyökkel rendelkezik a meglévő technológiákhoz képest. A DTF ugyanis elkerüli a szitanyomásban a lemezkészítés időigényes folyamatát és a hagyományos vinyl hőátvitelben szükséges folyamatot.

 

"A technológia a teljes színes nyomtatási képességével élénk minták létrehozására is képes. Izgatottan várjuk, hogy egy olyan megoldást hozhatunk a piacra, amely a díszített ruházati ágazatban már tevékenykedők és az oda belépni szándékozók számára készült, és amely a használhatóság, a megbízhatóság és a minőség terén is kiemelkedő." - mondta a szakember.

 

A Mimaki saját, PHT50 vízbázisú pigment-tintákból álló termékcsaládot hozott létre a géphez való használatra. Ezek a tinták Öko-Tex Eco Passport tanúsítvánnyal rendelkeznek, ami garantálja a biztonsági és környezetvédelmi előírások betartását a Mimaki fenntarthatósági ígéreteivel összhangban.

 

A Mimaki szerint a DTF-nyomtatás egyszerű és megfizethető eljárást biztosít a ruházati díszítésére, és általában pólók díszítésére használják. A mintát közvetlenül egy speciális transzferfóliára nyomtatják, amelyet ezután forró olvadékporral szórnak meg, majd miután felmelegítették és megszáradt, a transzferlap készen áll arra, hogy hőpréssel a szövetre helyezzék.

 

A Mimaki közölte, hogy csak a nyomtatót kínálja, a többi kapcsolódó készletet, mint például a porszóró, a szárítóegység és a hőprés, nem, ezeket a termékeket a végfelhasználóknak külön kell megvásárolniuk.