A nyomdaipar kiemelt eseménye - Drupa 2024

A nyomdaipar kiemelt eseménye - Drupa 2024

Tizenegy napon keresztül 50 ország 1427 kiállítója mutatja be az innovatív technológiákat, megoldásokat és témákat, amelyek most és a jövőben befolyásolni fogják az iparágat. Különleges események széles skálája nyújt értékes know-how-t. Fókuszban lesz a digitalizáció és a fenntarthatóság.

 

A nemzetközi nyomdaiparban most nagy az érdeklődés, hiszen a május 28. és június 07. között Düsseldorfban megrendezésre kerülő drupán, a világ legfontosabb ágazati rendezvényén végre mindenki személyesen is találkozhat és információt cserélhet. Ezekben a nagyon változékony időkben, amelyeket nagy társadalmi és egyben gyors technológiai változások és globális trendek jellemeznek, a vállalatoknak reagálniuk kell: Azok, akik nem látják előre a fontos fejleményeket és nem alkalmazkodnak hozzájuk, veszélyeztetik versenyelőnyüket és elszalasztják a jövő lehetőségeit.

 

A drupa éppen a megfelelő pillanatban kerül megrendezésre. A nyomdatechnológiák nemzetközi összehasonlításban vezető globális szakvására egyszerre mutatja be az iparág legmodernebb vívmányait és a jövőt alakító innovációk széles spektrumát, valamint számos lehetőséget kínál a magas tudáscserére, a világhírű ágazati szakértőkkel folytatott megbeszélésekre és kapcsolatépítésre.

A mintegy 140 000 m²-es nettó területen, 18 kiállítóteremben 50 ország 1427 kiállítója mutatja be a nyomtatási technológia aktuális trendjeinek és távlatos ötleteinek teljes spektrumát. A csomagolóanyagok gyártása és a nyomtatott csomagolás két olyan terület, amelyek jelentős mértékben megnövekedett. A neves globális szereplőktől a feltörekvő újoncokig és start-up vállalkozásokig - a regisztrált kiállítók listája szinte a nyomdaipar és a csomagolóipar who is who-ja.

 

Íme egy kis ízelítő: Epson, ESKO, Fujifilm, Heidelberg, Horizon, HP, Kodak, Koenig & Bauer, Kolbus, Komori, Konica Minolta, KURZ, Landa, Müller Martini, Ricoh, Screen, Windmöller & Hölscher, Xeikon.

 

A kiállítók teljes listája online megtekinthető a www.drupa.de weboldalon.

 

drupa 2024 fókuszban lévő témák

A korlátozott fosszilis erőforrások és a szén-dioxid-kibocsátás miatt a fenntarthatóság a hosszú távú vállalati stratégiák alapvető részévé vált.  Az erőforrások felhasználásától függően a nyomdaipar és a csomagolóipar már ma is alkalmaz olyan gyártási eljárásokat, amelyek energiát és erőforrásokat takarítanak meg.
 

Elmagyarázzák, hogy milyen fontos tényekkel jár a nyomtatási és csomagolási megoldások fenntartható gyártása, és milyen trendek alakulnak ki az ágazaton belül a körforgásos gazdaság céljának elérése érdekében.

 

A digitalizáció megváltoztatja az analóg folyamatokat, míg a mesterséges intelligencia egyre több feladatot vesz át az Ipar 4.0-ban. A drupa az ipar teljes hozzáadott értékláncát átfogóan mutatja be a csúcstechnológiákat, különös tekintettel a jövő és a keresztmetszeti technológiákra. Ezt a forgatókönyvet szem előtt tartva olyan témák kerülnek a konferenciaprogram és a szakértői fórumok középpontjába, mint a körforgásos gazdaság, az automatizálás, a nyomtatás/finishing 4.0, a mesterséges intelligencia, a platformgazdaság és az összekapcsolhatóság.

 

Speciális fórumok

A folyamatos változások, a téves folyamatok és az ezekből fakadó új üzleti modellek idején a drupa speciális fórumai fontos segítséget nyújtanak a döntéshozatalhoz. Lendületet adnak és bemutatják a legjobb gyakorlatokat, amelyek nélkül nem fejlődhet az iparág.

 

drupa cube

Miért fontosabb a nyomtatás, mint valaha a digitális korban? Miért nem mindig érzékelik a vásárlók hogy a nyomtatott termékeket fenntarthatónak? És hogyan számolja ki a szénlábnyomát? Ez csak néhány azok közül a kérdések közül, amelyekről a 2024-es drupa kockában szó lesz. A konferencia több mint 50 témában kínál inspirációt és szakértelmet.

 

A programban öt nagyszerű keynote szerepel neves nemzetközi iparági szakemberektől, valamint olyan előadás témákról, mint az üzleti siker növelése, a körforgásos gazdaság és fenntarthatóság, a nyomtatás és csomagolás jövője, valamint az új üzleti modellekkel és trendekkel kapcsolatos ülések és legjobb gyakorlati példák. 6. csarnok/F03-as stand

 

drupa touchpoint fenntarthatóság

A touchpoint sustainability a nyomdaipar és a papíripar szerepével foglalkozik a fenntartható átalakulásban, és áttekintést nyújt a jelenlegi, közép- és hosszú távú lehetőségekről. A gépészet és a rendszertechnika technológiái különösen fontosak ebben az összefüggésben, mindenekelőtt a minőség, a gyártás közbeni folyamatbiztonság és a fenntarthatóság tekintetében. A digitalizáció és a mesterséges intelligencia kulcsszerepet játszik a nyomdaipar és a papíripar átalakulási folyamatának felgyorsításában és a skálázási hatások megvalósításában.

 

A gyártók, az iparági szereplők, a márkák és a felhasználók együttesen mutatják be, hogyan válhat a változás valósággá az érintkezési pont fenntarthatóságának számos kiállítási tárgyán. A touchpoint sustainability látogatóit széles körű kísérőprogram is várja. 14-es csarnok/D60-as stand

 

drupa touchpoint csomagolás

A touchpoint packaging az előrelátó, intelligens csomagolási megoldásokra összpontosít, és összehozza a márkatulajdonosokat a tervezőkkel, a nyomdai szolgáltatókkal és a feldolgozókkal. A diákok és fiatal tehetségek bevonása a kiállítókkal közös partneri projektekbe egyedi csomagolási megoldásokat ígér a hajtogatott dobozok, címkék, rugalmas csomagolások és hullámkartonok esetében.

 

Ezen túlmenően a globális trendekkel kapcsolatos fontos kérdésekről és azok csomagolásgyártásra gyakorolt hatásáról, például a fenntarthatóságról vagy az e-kereskedelemről is szó lesz. A touchpoint csomagolás öt kulcsfontosságú témája a neo-ecology, connectivity, glocalisation, consumer mind and future regulations. 3. csarnok/B31-es stand

 

drupa dna

Nagy ötletek, apró költségvetés - sok új vállalat számára nem könnyű a megfelelő kapcsolatokat kialakítani és az innovatív megoldásaikat a piacon meghonosítani. E célcsoport számára a drupa egy különleges platformot hozott létre: drupa next age (dna). Az újonnan érkezők, a fiatal tehetségek, az induló vállalkozások és a már befutott vállalatok egyenlő feltételek mellett kapcsolódhatnak össze, találhatnak megfelelő partnereket az együttműködéshez és cserélhetnek innovatív üzleti ötleteket. Egyes résztvevők számára ez az első alkalom, hogy vállalkozásukat nemzetközi szakértői közönség előtt mutassák be. 7. csarnok/09. stand

 

drupa touchpoint textil

Az egyes speciális fórumok programjával, partnereivel és előadóival kapcsolatos részletekért lásd:
https://www.drupa.de/de/Programm.

 

A drupa 2024 május 28. keddtől 2024. június 07. péntekig látogatható a szakemberek számára, H-P 10:00 és 18:00 óra között, Sza+So 10:00 és 17:00 óra között. 1 napos jegy 60 euróba, 3 napos jegy 165 euróba, 5 napos jegy 255 euróba kerül. A parkolójegyekről és a tömegközlekedési jegyekről a jegyboltban is kaphat információt: www.drupa.de/1130.

 

További információkért lásd: www.drupa.de.

A drupa blog a következő címen érhető el: www.drupa.de/de/Media_News/drupa_blog