http://www.xerox.hu

A Xerox új nyomdagépei „Látnod kell díjat” nyertek

A világ egyik és Észak-Amerika legnagyobb nyomdaipari seregszemléjén, a chicagói Graph Expo 2015-ön rangos díjban részesül a Xerox két digitális nyomdagépe. A Xerox iGen® 5 Press és a Xerox Rialto™ 900 Inkjet Press az iparági szakemberek által megszavazott MUST SEE EMS elismerést kapja meg.

 

Ezt a kitüntetést, a nevéből adódóan, azoknak a berendezéseknek adják, amelyeket a kiállításra és vásárra érkezőknek semmiképpen sem szabad kihagyniuk.

A Magyarországon idén ősztől elérhető iGen 5 Press a Xerox zászlóshajónak számító, új generációs platformjára épülő, színes, íves, xerografikus digitális nyomdagépe. A berendezés opcionálisan választható ötödik színegysége alkalmas arra, hogy a gép termelékenység visszaesés nélkül, növelje a színteret akár Pantone-színskálába tartozó, akár ismeretlen direkt szín esetében. Emellett a gép három nyomtatási sebességgel (150 lap/perc; 120 lap/perc és 90 lap/perc) és automatizálási és nyomtatási megoldásokkal érhető el, amelyeknek köszönhetően akár 40 százalékkal termelékenyebb, mint a termékkategóriájába tartozó versenytársai.

 

A Rialto 900 az első teljes mértékben integrált, színes tintasugaras nyomtatója, amely a kialakításának köszönhetően, bármilyen méretű nyomdában üzembe helyezhető. A berendezés leginkább a havi 1,5 és 5 millió példányszám közti nyomatot előállító vállalkozásoknak lehet ideális, mert ebben a nyomtatási tartományban alacsony költséggel, nagy teljesítmény mellett és kiváló minőségben állíthatóak elő vele a nyomtatványok. Többek közt tranzakciós nyomatok, transzpromók és direkt levelek sürgős legyártásához is alkalmas. Olyan hiánypótló berendezésről van szó, amely betölti az űrt a nagy teljesítményű íves és az alacsonyabb termelékenységet biztosító tintasugaras nyomdagépek közt, amelynek révén a kisebb vállalkozások is egy, a hatékonyságukat, produktivitásukat jelentősen javítható eszközzel bővíthetik gépparkjukat.

 

Mindkét Xerox berendezés a színes, digitális nyomdai piacot célozza meg, amely az előrejelzések szerint a mostani 460 milliárd oldalt elérő nyomatszámról 2018-ra 725 milliárdra fog nőni. A Rialto 900 révén egy másik, rendkívül gyorsan növekvő szegmensben is szeretné a Xerox erősíteni a pozícióit. Az iparági prognózisok alapján ugyanis a színes tintasugaras gépeken készülő nyomatszám 2017-re túlszárnyalja a digitális színes toneres gépeken gyártott nyomtatványok példányszámát.

 

A Xerox:
A Xerox technológiai, dokumentumkezelési és üzleti szolgáltatásokat nyújt, illetve új megoldásokat kínál az üzleti folyamatok és információk kezelésére. A norwalki székhelyű vállalat mintegy 140.000 alkalmazottja több mint 180 országban szolgálja ki ügyfeleit. Számukra üzleti szolgáltatásokat, nyomtató és nyomdai berendezéseket, valamit - az adatkezeléstől kezdve a teljes körű dokumentum menedzsmentig terjedő, - az információ feldolgozását támogató hardver és szoftver technológiát biztosít.
További információk a www.xerox.hu oldalon.