Az egyszerűség, a hatékonyság és a termelékenység az Eskos új Flexo Engine segítségével

Az egyszerűség, a hatékonyság és a termelékenység az Eskos új Flexo Engine segítségével

A nemrég megjelent Esko Software 21.11 a piacvezető Automation Engine legújabb verziója tartalmazza az innovatív új Flexo Engine-t automatikus összevonási funkciót és számos új eszközt, amelyek célja a termelékenység növelése a gépteremben.

 

A flexo nyomóformák gyártói most időt takaríthatnak meg, egyszerűsíthetik a műveleteket és növelhetik a termelékenységet az Esko legújabb innovációjának, a Flexo Engine-nek a bevezetésével.

 

"Akár a forgalmazó cégeknél, akár házon belül, a flexoforma készítéssel szemben támasztott követelmények egyre nőnek" - mondta Robert Bruce, az Esko Flexo Software termékmenedzsere. "A kihívás, hogy a lehető legrövidebb idő alatt jó minőségű nyomóformákat kelljen szállítani, komoly problémává válhat. Ezért fejlesztettük ki a Flexo Engine-t, a következő generációs eszközt, amely segít a nyomóforma gyártóknak növelni a hatékonyságot, a termelékenységet és a teljesítményt"."

 

"Az automatizált összevonás kiküszöböli a sok különböző eszköz használatának szükségességét, miközben az automatizálás továbbra is jelentős időmegtakarítást és jobb nyomon követhetőséget biztosít a flexo nyomóformák készítésének folyamatában" - mondta Robert Bruce. "Például egy intuitív műszerfal segít leegyszerűsíteni a műveleteket. Emellett a harmadik féltől származó eszközökkel való összekapcsolhatóság biztosítja a teljesen összekapcsolt munkafolyamatot."

 

A Flexo Engine az innovatív új PlateID funkciót is kínálja. Ez egy automatizált megoldás a nyomóformák pontos és tartós jelölésének kihívást jelentő feladatára.

 

"A mai flexó nyomóformák a nyomtatási folyamathoz szükséges számos információval vannak jelölve, mint például a munka azonosítója, színreferenciák, hogy felületi vagy hátlapi nyomtatásra van-e szükség, hengerformátumok és a gyártási dátum. Korábban ezeket a fontos információkat általában vagy egy címkére ragasztották, vagy tollrajzolóval vésték a lemezre, vagy akár kézzel írták."

 

"A Plate a CDI Crystal XPS lemezképalkotó és expozíciós technológiát használja, hogy ezeket a fontos információkat a nyomóformára, a nyomtatási felület alá készítse" - mondja Robert Bruce. "Ez lehetővé teszi a jelölések optimális olvasását, elkerülve a hagyományos tollal történő jelölések problémáját, amelyeket a nyomdai eljárás során használt festékek, oldószerek és egyéb vegyi anyagok letörölhetnek. Ez egy olyan megoldás, amelyre a nyomóforma készítők már régóta vártak"."

  • A PlateID segítségével a nyomóforma gyártók olyan előnyökkel járnak, mint például:
  • Egyértelmű, tartós jelölés a jelölések tisztítás vagy nyomtatás során történő letörölésének kockázata nélkül.
  • Nincs többé emberi hiba a jelölési folyamatban, amikor az információt először adják hozzá.
  • A hulladék minimalizálása, mivel a jelölés a tervezési területen belül vagy a lépés- és ismétlési eljárás során keletkező részen belül adható a nyomóformához.
  • A megfelelő nyomóformák keresésére fordított idő minimalizálása, így a kezelők hatékonyabban dolgozhatnak.
  • Javított logisztika a nyomóformák tárolása és kezelése terén

 

A PlateID előnyei az Esko Crystal XPS képalkotó rendszert használók számára is elérhetőek. Emellett a Flexo Engine felhasználók egy másik új funkciót, az automatikus lemezvágást is élvezhetik, amely még több időt takarít meg és tovább csökkenti a hulladékot.

 

"Az ofszet vágott lemezek a rugalmas csomagolások és címkék nyomtatásához olyan szabványos folyamat, amely segít kiküszöbölni a nyomtatási eltéréseket és növelni a gyártási sebességet" - mondja Robert Bruce. "Az ofszet vágási munka manuális beállítása sok különböző eszköz használatát igényelheti, és lemezenként öt-húsz percbe kerülhet a kezelőnek. Az Auto Plate Cut segítségével azonban a folyamat automatizálható, hogy bármilyen ofszet PDF-et kezelni tudjon."

 

"Évi 1000 munkát feltételezve, e feladat automatizálásával évente körülbelül 250 munkaórát lehet megtakarítani" - mondta Robert Bruce. "A nyomóformák pattogása okozta hibák kiküszöbölése lehetővé teszi a gépkezelők számára, hogy gyorsabban nyomtasson, kiküszöbölje a rezgés okozta nyomtatási hibákat és csökkentse a nyomóforma hulladékot."

 

A Flexo Engine az Automation Engine legújabb verziójában érhető el, amely 2021 novemberében jelent meg az Esko szoftverplatform részeként.

 

"Az Esko továbbra is elkötelezett a csomagolt termékek piacra jutási idejének felgyorsítása mellett. A nyomóformák termelékenységének növelése az új Flexo Engine segítségével egy újabb lépés a vállalkozások számára oly fontos folyamat digitalizálása, automatizálása és összekapcsolása felé" - tette hozzá Robert Bruce. "A Flexo Engine nagyobb hatékonyságot és termelékenységet biztosít a flexo nyomóforma munkafolyamat teljes folyamatában, és szerves eszköze azoknak a vállalkozásoknak, amelyek saját digitális átalakulási útjukon a következő lépéseket teszik meg"."

 

www.esko.com