Az új MetalStar 4 - úttörő a fémnyomtatásban

Az új MetalStar 4 - úttörő a fémnyomtatásban

Még innovatívabb és hatékonyabb, ez az új teljesítménymérő a fémnyomtatásban. Hét évvel a MetalStar 3 piaci bevezetése után, amelyből világszerte több mint 400 nyomdagépet telepítettek, a Koenig & Bauer bemutatja az új MetalStar 4-et.

 

A MetalStar 4 új dizájnban, innovatív, úttörő technológiákkal mutatkozik be. Hogy még jobban megfeleljen a fémnyomtató piac növekvő igényeinek, a MetalStar 4 új funkciókat és fejlesztéseket kínál az beadagolóban, a legmodernebb méréstechnikát és új funkciókat a nyomatatási folyamat ellenőrzésére és az ergonómia javítására. Ami változatlan marad, az a jól bevált MetalStar technológia, mint például a rövid és dinamikus festék- és nedvesítő egység és a nagy pontosságú regiszternyomtatás a csipeszek zárásban lévő ívmozgásnak köszönhetően, valamint a széleskörű automatizálási funkciók, amelyek minimálisra csökkentik az átállási időket.

 

A MetalStar 4 legnagyobb újításai közül néhány az beadagolónál található. A fémnyomtatásra jellemző technikai frissítések, mint például az új érzékelők, az újonnan tervezett levegő fúvócsövek, valamint az beadagoló asztal beállításai érezhetően növelik az beadagoló megbízhatóságát.

 

 

A beadagoló (aparát) megbízhatósága még a kihívást jelentő anyagok esetében is meggyőző. Az beadagolót egy új érintőképernyő teszi teljessé, amelyen minden egyes munkához beéllítható és eltárolható a levegő beállítása. Ismételt munkák esetén az utolsó beállítás kényelmesen betölthető, és a termelés közvetlenül elindítható.

 

 

A MetalStar 4-hez elérhető MetalControl inline színmérési és -szabályozási rendszer a nyomtatásvezérlő pult minden egyes színmérő pozición méri a festéksűrűséget, és 10 ívenként teljesen automatikusan szabályozza a festékzónákat. Ez biztosítja, hogy a meghatározott denzitásokat mindig elérje és fenntartsa a példányszámnyomtatáson belül. Függetlenül a nyomdásztól vagy a környezeti hatásoktól. A MetalControl emellett támogatja a nyomdászt a nyomtatási feladat színbeállításában.

 

A MetalControl képes a denzitások teljesen automatikus beállítására egy nyomtatási menetben. Alternatívaként a MetalControl a beállítás során a szokásos módon egyedi nyomtatási sorozatokat is nyomtathat. A MetalControl ezután minden egyes nyomtatás után javaslatot tesz a beállításra.

 

 

Az új ErgoTronic konzol a MetalStar 4 szíve. A letisztult és modern szoftvernek köszönhetően a MetalStar 4 kezelése intuitív. Minden beállítás egy 23″-es érintőképernyőn keresztül történik. A konzol felszerelhető egy 75″-es fali képernyővel, amelyen a MetalControl mérési eredményei és az egyes festékezőművek egyedi zónanyílásai jelennek meg. Ezen kívül itt megjeleníthető a nyomdagép érzékeny pontjaira szerelt megfigyelő kamerák egyikének élő képe is. Így a kritikus pozíciókat az ErgoTronic konzolról élőben lehet nyomon követni, és szükség esetén beavatkozni.

 

Az automatizálás tekintetében a MetalStar 4 továbbra is vezető szerepet tölt be a fémnyomtatás piacon. Az olyan funkciók, mint a gumilepedő és az ellennyomóhenger párhuzamos mosása a CleanTronic Synchro segítségével, vagy a festékezőmű párhuzamos mosása a színmosás során a DriveTronic SRW (Simultaneous Roller Washing) segítségével, garantálják a fémnyomtatásban a legrövidebb átállási időket. A teljesen automatikus nyomólemezcsere FAPC (Fully Automatic Plate Change) most még gyorsabb, és egy új, a stabilitást jelentősen javító nyomólemezbefogatási rendszerrel lett felszerelve.

 

Minden MetalStar 4 közvetlenül az ügyfél és az alkalmazás egyedi igényeihez igazodik. Az UV- és UV-LED-nyomtatáshoz szükséges speciális felszerelési csomagoktól kezdve az inline lakkozási lehetőségek széles skáláján át a bevált fémlemez kezelő modulokig és a világszerte bevált és nagyra értékelt Koenig & Bauer szárító kemencékig.

 

Mindezek és még sok más részlet teszi a MetalStar 4-et az eddigi legerősebb és leghatékonyabb MetalStar-rá.

 

Forrás: https://metalprint.koenig-bauer.com/en/products/3-piece-decorating/print...