Az új RICOH Pro™ C9500

Az új RICOH Pro™ C9500

Az új RICOH Pro™ C9500 a kereskedelmi nyomdák számára új bevételi forrásokat jelent és nagyban növeli működési hatékonyságukat

 

A munkafolyamatok hatékonysága és a költségoptimalizálás segít egyszerűsíteni a műveleteket, automatizálni a feladatokat, maximalizálni a termelékenységet és időt szabadítani fel más feladatokra.

 

A Ricoh Europe a következő generációs RICOH Pro C9500 digitális színes íves nyomdagéppel lehetővé teszi a kereskedelmi nyomdák számára a bevételi források bővítését és a működési hatékonyság növelését.

 

 

A rendkívül népszerű RICOH Pro™ C9200 továbbfejlesztett változata olyan teljesítménynövelő technológiákkal bővült, amelyek célja a termelékenység és a minőség növelése, miközben egyszerűsítik a műveleteket és bővítik az alkalmazási lehetőségeket. Az új koncepció és megoldások javították a hatékonyságot és az automatizálást, miközben a teljes munkafolyamat során nagyobb munkaerő-megtakarítást jelenthet. Ezek együttesen támogatják a költségkontrollt, az üzleti tevékenység bővítését, és időt szabadítanak fel más feladatokra.

 

A Ricoh ipari lézernyomtatók portfóliójának zászlóshajóját úgy tervezték, hogy a kereskedelmi szakemberek tovább gyorsíthassák az analógról a digitálisra való átállást, vagy magabiztosan fejleszthessék Print on Demand-orientált digitális képességeiket.

 

Az újonnan kifejlesztett RICOH GC OS (Graphic Communications Operating System) nyomdagép vezérlő rendszer valódi újításokat tartalmaz az üzemeltetés és a karbantartás irányításában. Nagyobb képernyőt tartalmaz, intuitív és könnyen kezelhető felhasználói felülettel, és kompatibilis a külső diagnosztikai rendszerekkel és karbantartási programokkal. A felhasználók PC-ről vagy táblagépről is hozzáférhetnek a nyomtatóhoz, és a beállítások távolról is kezelhetők, ami időt takarít meg, még olyan, több szakképzettséget igénylő környezetben is, ahol a nyomtatót kezelők számos más feladatot is ellátnak.

 

A nagyobb automatizáltságot és működési hatékonyságot az új automatikus színdiagnosztikai egység biztosítja, amely automatizálja a kereskedelmi nyomtatás három kritikus ellenőrzését: minőség, regisztráció és színingadozás. Jobb vizsgálati pontosságot biztosít; miközben az automatikus újranyomtatási és tisztítási funkciókkal az ellenőrzés után nagyobb a hatékonyság, a beállítási eljárás pedig mostantól könnyebben kezelhető, mivel hét érzékelési szint közül lehet választani.

 

Egyéb funkciók és fejlesztések:

  •     40 és 470 g/m2 közötti papírok jobb médiakezelése, kiterjesztett beviteli és kimeneti lehetőségekkel akár 1260 mm-es médiákhoz.
  •     Egy újonnan kifejlesztett fixáló rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a hordozók simán áthaladjanak a fixáló folyamaton, miközben egyenletesen alkalmazza a hőt és a nyomást, így a hordozók széles skáláján kiváló képminőség érhető el.
  •     Új papírtovábbító egység a jobb kétoldali pontosság, regisztráció érdekében.
  •     Továbbfejlesztett 21,5 hüvelykes kezelőpanel, amely lehetővé teszi az alkalmazások egy helyen történő kezelését.
  •     A Fiery-vel együttműködve kifejlesztett új, nagy teljesítményű DFE (Digital Front End) opciók a működési hatékonyság és eredményesség támogatására.
  •     A sebességet a telepítés után akár utólagosan is megrendelhető és felszerelhető sebesség opcióval 135 oldal/percig növelheti.
  •     Javított termelékenység a maximális üzemidőt biztosító gyors beállítási idővel.
  •     Új befejezési lehetőségek a GBC StreamPunch Plus készülékkel az inline lyukasztáshoz és perforáláshoz, valamint a Plockmatic Crease Trimmer egységgel a felső és alsó vágáshoz és négyzetes gerincformálással

 

Eef de Ridder, a Ricoh Europe Graphic Communications csoportjának alelnöke szerint: "Az új Pro C9500 ugrásszerű előrelépést jelent a gyártási technológia fejlődésében, amely a kereskedelmi nyomdák számára lehetővé teszi, hogy bővítsék képességeiket. A nyomdai rendszerünket számos hozzáadott értéket képviselő szoftveropció támogatja, köztük a RICOH TotalFlow Supervisor™, a RICOH TotalFlow Production Manager és a RICOH FusionPro, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy maximalizálják a termék hatékonyságát és a beruházás megtérülését."

 

A Pro C9500 a RICOH Pro C9200-as modellben bevezetett, bevált technológiákat is tartalmazza. Ezek közé tartozik a VCSEL-technológia (Vertical Cavity Surface Emitting Laser), a DEMS (Development Electric-field Modulation System), fixálószalagos technológia a DSC (Dynamic Shading Correction), a regisztráció beállítása és az inline érzékelőrendszer. A RICOH Pro C9500 digitális színes íves nyomdagép szeptembertől kapható Európában, a Közel-Keleten és Afrikában.