AZ ÚJ VARIOPRINT iX-SOROZAT

A Canon ma bemutatja varioPRINT iX-sorozatot, a továbbfejlesztett, iQuariusiX technológiát alkalmazó új tintasugaras vágott lapos nyomdagépet. A havonta milliós nagyságrendben gyártók számára ez az új digitális nyomdagép ötvözi az offset képminőséget és médiaválasztékot a tintasugaras technológia költséghatékonyságával.

 

A kereskedelmi nyomdaipari alkalmazások teljes spektrumában nagy termelékenységet nyújt az új sorozat: a marketinganyagok, minőségi direct-mailek és katalógusok, a magazinok és könyvek terén egyaránt. Több mint 90% átlagos hasznos működési idejével, és azzal, hogy nem szükséges naponta kalibrálni és karbantartani, a varioPRINT iX-sorozat jelentős termelékenységi növekedést és mérhető fejlődést tesz lehetővé a teljes működtetési költség tekintetében, más vágottlapos nyomtatótechnológiákkal összehasonlítva. A különböző médatípusokra, beleértve a 90–350 gramm/nm vastagságú bevonatos offset papírt is, akár óránként 9 000 SRA3 képet vagy percenként 320 A4-es képet nyomtat.

 

A forradalmian új nyomdagép a 2015-ben bemutatott sikeres varioPRINT i-sorozat továbbfejlesztése. Világszerte több mint 250 berendezéssel a varioPRINT i-sorozat a tintasugaras lapadagolós termelési nyomtatás vezetőjévé tette a Canont a tranzakciós alkalmazások, a könyvek, és a kiváló minőségű reklámlevelek területén. A sorozat lelke a legújabb iQuariusiX technológia, amely három kulcsfontosságú újítást hozott:

 

  • Az áttörést jelentő szárítórendszer a levegőt és a hőt nedvesítéssel kombinálja a papír védelme érdekében. Ez stabil nyomtatást biztosít számos különféle nyomathordozón, tökéletesen lapos, és azonnali finiselésre kész.
  •  
  • Új, szabadalmazott vízalapú polimer pigment tinták és ColorGrip a kiváló, élénk és erős színekért különféle hordozókon, beleértve a bevonatos íveket 350 gramm/nm-ig.
  •  
  • iQuarius minőségellenőrzési technológiák a kiváló képminőségért, köszönhetően a natív 1200 dpi képfeldolgozásnak, és a Kyocerával együtt kifejlesztett 1200 dpi nyomtatófejeknek, a tűéles szöveg- és vonalrészletek, egyenletes színátmenetek, és tökéletes bőrtónusok nyomtatásához. A fejlett fúvókauniformitás-ellenőrzési technológia beépített szkennert alkalmaz az egyes fúvókák automatikus ellenőrzésére és beállítására a termelési folyamat során a csíkosság megszüntetése érdekében. A fúvóka működési ellenőrzése a fúvókák észlelésének és automatikus kompenzálásának képességét kínálja a munkavégzés során, így csökkenti a leállási időt, a hulladékmennyiséget, és biztosítja a magas képminőséget.

 

A nyomathordozók kezelésén javítottunk a korábbihoz képest, automatikus észleléssel, a hibás ívek nyomtatás előtti elvetésével, és még pontosabb papírszállítással. Ezek az innovációk együtt egyensúlyt biztosítanak a kitűnő képminőség, a hordozók és alkalmazások változatossága, a megbízható termelékenység, és a költséghatékonyság között - mindezt egyetlen tintasugaras nyomdagépben. A nyomdák szolgáltatásainak rugalmasságát növeli, hogy gyorsan tudnak váltani a különböző feladatok és működési idők között, az ügyfelek színvonalas kiszolgálása érdekében és az egyre rövidülő határidőknek megfelelve.

 

Peter Wolff, a Canon EMEA termelési nyomtatási termékek alelnöke így büszkélkedett az új fejlesztéssel:

„A tintasugaras technológia vonzó tulajdonsága a kiváló termelékenység szűk határidőkre, valamint a nagyobb mennyiségben elvégezhető, de rövid ideig tartó feladatok, amelyeknél gyors váltásokra van szükség. A varioPRINT iX-sorozattal nem kell többé kompromisszumot kötni a minőséget és a több nyomathordozóval való használhatóságot, vagy a termelékenységet és a költséghatékonyságot illetően. A kereskedelmi nyomdák most már lényegében „igent” mondhatnak bármely megrendelésre, és biztosak lehetnek abban, hogy a nyomtatási minőség hibátlan lesz. Számos média közül választhatnak és a gyors váltások sem jelentenek problémát. Mindezt együtt adjuk a varioPRINT iX-sorozattal. Azoknak az nyomdáknak, akik széles portfóliót kínálnak ügyfeleiknek, most rendelkezésére áll egy olyan tintasugaras lapadagolós nyomdagép, amely segítségével növelhetik a gyártott példányszámokat, mindezt még rugalmasabban és jövedelmezőbben.”

A nagy teljesítményű, nyomathordozó-alapú munkamenetnek köszönhetően a PRISMAsync nyomtatószerver optimalizálja a termelékenységet azáltal, hogy automatikusan beállítja a megfelelő nyomtatási paramétereket a kiválasztott nyomathordozóhoz, valamint lehetővé teszi az akár 8 órás termelés előzetes ütemezését.  A PRISMA szoftverrel kombinálva egy teljesen automatizált és rendkívül intuitív megoldás integrálható bármilyen meglévő munkafolyamatba, lefedve a termelés minden fázisát, a létrehozástól és nyomtatáskezeléstől a finiselésig és a termékkövetésig.

 

Christian Unterberger, a Canon termelési nyomtatás részleg marketing csapatának vezetője, hozzátette:

„A varioPRINT iX-sorozat bemutatása jelentős fejlesztést jelent a grafikai piacra szánt termékportfóliónk tekintetében. A Canon Colorado UV-gél technológiájával és a ProStream folyamatos adagolású nyomtatóval társított varioPRINT iX-sorozat révén a kereskedelmi nyomdák a Canon megoldásaival speciális üzleti igényeknek felelhetnek meg.”

 

További infó: https://www.canon.hu/business-printers-and-faxes/varioprint-ix-series