XANTÉ Excelagraphix 4800

DRUPA-premier: XANTÉ Excelagraphix 4800

Termelékeny digitális hullámkarton csomagolóanyag nyomtatás

A DRUPA 2016 szakkiállításon került sor a XANTÉ Excelagraphix 4800 hullámkarton nyomtató európai premierjére. Az első Excelagraphix generációt idén leváltó gép bemutatóját igen nagy érdeklődés övezte: a hullámkarton termékek nagy sebességű színes digitális nyomtatása élőben rendkívüli látványt nyújtott.

 

A technológiának köszönhetően a kis és közepes példányszámú hullámkarton termék gyártás terén a digitális nyomtatás a egyértelműen leváltja flexo és a szitanyomást.

 

Egyszerűen gyártható ragyogó színű csomagolóanyagok

A berendezés képes a már kistancolt hullámkarton alapanyagok felülnyomására, a digitális megrendelések így a meglévő raktárkészletek felhasználásával egyszerűen gyárthatók. Az eszközt meghajtó RIP szoftver fejlett megoldásai szintén az egyszerű gyártást segítik: fejlett színmenedzsment, változó adat nyomtatás, nyomatköltség számítása, kilövés, szerkesztés, vonalkód generálás.

 

Nagy sebességű inkjet

A nyomtató sebessége valóban egyedülálló: egy folyóméter nyomat 4-5 másodperc alatt elkészül, és a fejlett inkjet technológiának köszönhetően a nyomat minden esetben csontszárazon jelenik meg a kirakótálcán. A nyomatminőségre nem lehet panasz: az Excelagraphix 4800 felbontása ilyen sebességek mellett: 1600*1600 dpi!

 

Alacsony nyomatköltség

A figyelemre méltó képességek mit sem érnének, ha a gyártási költségek távol esnének a csomagolóiparban megszokott árszínvonaltól. Szerencsére ez nem igaz: a berendezés nyomatköltségei kis példányszámok esetén is versenyképesek a flexo és szitanyomási árakkal, sokkal rövidebb átfutások és alacsonyabb élőmunka szükséglet mellett.

 

 

A magyarországi forgalmazó munkatársai egy kisfilmet készítettek a DRUPÁN, melyen megtekinthető a gép működése:

További információkért keresse fel a forgalmazó weboldalát: www.xante.hu

A XANTÉ ipari nyomtatók forgalmazója az ACIUS Kft.