FACHPACK 2022: Új ötletek és inspiráció a csomagolási ipar számára

FACHPACK 2022: Új ötletek és inspiráció a csomagolási ipar számára

2022. szeptember 27-29. között ismét megnyitja kapuit a FACHPACK, a csomagolás, a technológia és az ehhez kapcsolódó folyamatok szakvására a Nürnbergi Kiállítási Központban. Az "Átmenet a csomagolásban" címszó alatt több mint 1100 kiállító kilenc kiállítóteremben mutatja be innovatív termékeit és megoldásait a jövő csomagolásához. A FACHPACK úttörőnek és inspirációs forrásnak tekinti magát az iparág számára. Ezért a kiállítás kiegészítéseként ismét széleskörű előadás programot szervez. A PACKBOX fórum (9. csarnok), a TECHBOX fórum (Halle 3C) és az INNOVATIONBOX kiállítói fórum (5. csarnok) érdekes témákat és előadókat mutat be.

 

A FACHPACK fórumok mindig közönség vonzóak: Tavaly a PACKBOX és a TECHBOX fórumok mintegy 9500 résztvevőt vonzottak. A fórumok különlegessége, hogy a programot a csomagolási ágazat neves partnerei állítják össze, akik nemcsak az előadások meghallgatására, hanem a vitákban való aktív részvételre is invitálják a résztvevőket. A fórumok olyan aktuális iparági kérdésekkel foglalkoznak, mint a fenntarthatóság, a digitalizáció, a szakképzett munkaerő hiánya, az ellátási lánc szűk keresztmetszetei, az energiaválság, az ellátási lánc menedzsmentje, a nyersanyagárak és még sok más.

 

Minden nap más a fókusz 

A PACKBOX és a TECHBOX fórumok minden nap más-más témával foglalkoznak. A PACKBOX-ban, amely a csomagolásról, a csomagolási nyomtatásról és a befejezésről szól, ezek a témák a következők: "Piaci tapasztalatok és elvárások" (27.9.), "Fenntartható tervezés és anyagok" (28.9.) és "Csomagolás: digitális és intelligens" (29.9.). 

 

A PACKBOX partnerei: bayern design, Berndt + Partner, Német Csomagolási Intézet (dvi), DFTA Flexodruck Fachverband, EPDA (European Brand & Packaging Design Association), FFI (German Folding Carton Association/ProCarton (European Association of Carton and Cartonboard Manufacturers), FuturePackLab/ popular packaging, Horváth & Partners, IK (German Association for Plastics Packaging), K&A BrandResearch, Packaging Europe Ltd.,, Packaging Journal, PAHNKE, taste, WPO (World Packaging Organisation) és Zukunftsinstitut (jövőkutató intézet). 

 

 

A csomagolás technikára és logisztikára összpontosító TECHBOX fórum témái: "Innováció és klímastratégia" (27.9.), "ÚJ MUNKA: jövőbeli munkamodellek a csomagolásban (28.9.) és "Hatékonyság és digitalizáció" (29.9.). A fórum házigazdája és szervezője: AIM-D e.V, BayStartUp, BGH Consulting, Német Csomagolómérnökök Szövetsége (bdvi), Deutsche Bank AG | Research / Economics, FNR (Fenntartható Erőforrás Ügynökség), University of Applied Sciences Vienna Campus, Fraunhofer Institute for Material Flow and Logistics (IML), Fraunhofer Institute for Process Engineering and Packaging (IVV), Institut für Generationenforschung (generációkutató intézet), Logistik heute/ Huss Verlag, neue verpackung/ Hüthig Verlag, Packaging Journal, Packaging Valley Germany, TILISCO, TU Dresden, és VVL.

 

A PACKBOX és a TECHBOX fórumokat az 5. csarnokban az INNOVATIONBOX kiállítói fórum kíséri, ahol a regisztrált kiállítók élő, 30 perces előadások keretében mutathatják be újdonságokat és kiemelt termékeiket a szak látogatóknak. 

 

A FACHPACK 2022 teljes programja a következő címen érhető el: 

www.fachpack.de/en/programme

 

 

Íme néhány további részlet a kiválasztott előadásokról: 

 

Friss gondolatok az ellátási láncról

Az első nap 10 órakor kezdődik a PACKBOX Breakfast Clubban Gunhard Keil, a neves Zukunftsinstitut (jövőkutató intézet) munkatársának előadásával. A bécsi vállalkozó és a csomagolóipar régi tanácsadója "Friss gondolatok az ellátási lánc jövőjéről" címmel tart előadást "Structure follows strategy or customer follows packaging?" címmel. A jövő nyersanyagközpontjainak például olyan agglomerációkat lát, mint New York, Peking vagy Frankfurt. És ahogy a szállítási csomagolások esetében, úgy a logisztika és a teherszállítás területén is sok változás várható a jövőben. 

 

Új munka: a munka szép új világa

A TECHBOX fórumon a vásár második napja (2022. 9. 28.) teljes egészében az "Új munka" témájának van szentelve. A "tehetségekért folytatott háborúban", a legjobb tehetségekért folytatott egyre élesebb versenyben a vállalatoknak vonzó munka modelleket kell kínálni. Délelőtt 10 és délután 5 óra között hét előadáshelyen különböző nézőpontokból vizsgálják a kérdést. 

 

Hartwin Maas jövőkutató az Institut für Generationenforschung (Generációkutató Intézet) munkatársa például összehasonlítja a baby boomereket a digitális bennszülöttekkel, és elmagyarázza, milyen készségekre és technológiai képességekre lesz szükség az új munka világában (12:00-13:00). Richard Clemens, a VDMA élelmiszeripari és csomagológépek üzletágának ügyvezető igazgatója a következő kérdést járja körül: "A digitalizáció és a fenntarthatóság között: ellentmondásos terület vagy kihívás a fiatal tehetségek számára?" (16:00-17:00).
A BGH-Consulting által szervezett kerekasztal-beszélgetés (14:00-15:00) a szakképzett munkaerő megnyerésének és megtartásának új és meglévő módszerekkel szembeni előnyeit és hátrányait, valamint az interim menedzsment különleges szerepét vitatja meg. A Packaging Valley Germany sikeres példákat mutat be a munkaerő-toborzásra "ÚJ MUNKA teljes mértékben mozgásban!" címmel. A karrierlehetőségek völgye a csúcstehetségek számára - hogyan nyerik meg a Packaging Valley vállalatai már most a jövő szakképzett munkaerőjét!". (10:00-11:00). 

 

Fordulópont a csomagolásban

A vásár utolsó napján (szeptember 29-én 13:00-13:30 között) a TECHBOX fórumon Eric Heymann (Deutsche Bank) kemény és kíméletlen előadásának címe a következő: "A fordulópont és annak kihívásai a világ és a csomagolás számára". A Deutsche Bank igazgatója és vezető közgazdásza makrogazdasági pillantást vet a kristálygömbbe, és azt a kérdést járja körül, hogy az energiával, az ellátási szűk keresztmetszetekkel és a szakképzett munkaerő hiánnyal kapcsolatos új realitások mit jelentenek a következő évek fejlődésére.

Az előadások élő közvetítése a myFACHPACK-on keresztül. 

A kiállítók, partnerek, előadók és látogatók közötti partnerkeresést és tudásátadást szolgáló myFACHPACK digitális kiegészítő idén is virtuális környezetbe tereli a helyszíni rendezvényt. A vásár előtt, szeptember 16-tól a látogatók számára az új eszköz lehetőséget nyújt a kiállítókkal, partnerekkel és előadókkal való kapcsolatépítésre. A rendezvény ideje alatt a PACKBOX, a TECHBOX és az INNOVATIONBOX fórumok élőben közvetítik a myFACHPACK-on, és a rendezvény után is elérhetőek lesznek. A myFACHPACK eszköz asztali számítógépen és mobileszközökön applikációként is használható: www.fachpack.de/en/myFACHPACK.

 

A FACHPACK-ról

A FACHPACK (2022. 27.-29.9., Nürnberg) a csomagolás, a technológia és a folyamatai európai szakvására, ahol a kiállítók az ipari és fogyasztási cikkek csomagolási folyamat láncához kapcsolódó termékeiket mutatják be. A kiállításon csomagolóanyagok, csomagolóanyagok és tartozékok, palackozó- és csomagológépek, címkézési, jelölési és azonosítási technológia, a csomagolási perifériához szükséges gépek és berendezések, csomagolási nyomtatási és befejező rendszerek, raklapozási technológia, intralogisztika és szolgáltatások lesznek láthatók.

Az új szlogennel: "Mi teremtjük a jövőt", a FACHPACK 2022 az "Átmenet a csomagolásban" trendi témának lesz szentelve. Az európai csomagolási piac első számú találkozójaként a FACHPACK az összes csomagolási intenzív ágazatból - élelmiszer/italok/luxusélelmiszer, gyógyszer/kozmetika/kémiai/gyógyszer/egészségügy, nem élelmiszer/állateledel/egyéb fogyasztási cikkek, valamint autóipar/műszaki cikkek/gyógyászati technológia és egyéb ipari termékek - vonzza a szakmai látogatókat:

 

www.FACHPACK.de.