Fejlesztés a Varga Nyomda Kft-nél

Fejlesztés a Varga Nyomda Kft-nél

A VARGA NYOMDA Kft a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében 178,99 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el, melynek köszönhetően gyártási kapacitásnövelés valósul meg a cégnél.

 

A projekt a Széchenyi Terv Plusz (GINOP Plusz-1.2.1-21) keretében valósult meg. A fejlesztés célja a technológiai megújulás, a növekedési potenciál javítása, a kapacitás bővítése, beszállítói potenciál erősítése és a hazai boroscímke és tojásdoboz címke gyártásban vezető szerep megőrzése.

 

A gyors vállalati növekedés szükségessé tette a technológiai fejlesztések mellett a szervezeti fejlesztést, melyhez magas színvonalú szakmai tanácsadót és képzőt bízott meg a működési, személyi és készségfejlesztési területek fejlesztéséhez.

 

A projekt 2022. szeptemberében a megvalósítás végéhez ért. A fejlesztés eredményeként az egri telephely technológiai megújuláson esett át, melynek keretében beszerzésre került 1 db Mark Andy E3 flexo nyomógép. A berendezés papír –és energiatakarékosabb, mint a korábbi nyomógép, valamint magas fokú automatizáltsága és technikai felépítése miatt biztosított a munkák közti lehető leggyorsabb átállás és gyártás, így gyártási kapacitásunk 35-40%-kal növekedett. Beszerzésre került 1 db Cartes GT 363HSH aranyozó-szitanyomó gép, valamint 1 db Cartes TFE 350 szervo vezérelt tekercsből ívrevágó címkevágógép. Előbbire a különleges címke felületnemesítési eljárások iránti igények nagy száma miatt volt szükség, amelyet a jelenlegi gépeink nem tudtak kiszolgálni. A gyártási kapacitás így 15-20%-kal növekedett. Utóbbival egy új technológia bevezetése valósult meg, amivel a tekercsből ívre, valamint a címke megadott méretére történő feldolgozásával lerövidül a munkafolyamat és a hagyományos (nem öntapadó) papírcímkéken is tudunk olyan felületnemesítési eljárásokat eszközölni, mint a tekercs öntapadó címkéken.

 

A Vaillant 150 literes előfűtő napkollektoros rendszer kiépítésével gázkazánunk által eddig előállított használati meleg víz előállításában vállal szerepet, illetve kiváltja a földgáz használatát, ezáltal a „zöld energia” nagymértékben hozzájárul az energia megtakarításunkhoz.

 

Vállalatunknál megvalósult egy képzés, Együttműködési technikák fejlesztése témakörben. Kiemelten fontosnak tartjuk a vezetőség valamint a munkavállalók képzését, ami által olyan kommunikációs technikákat sajátítottak el, amely a napi munkavégzés hatékonyságát segíti. A változások naprakész követése folyamatos odafigyelést követel, ami által az egyén-egyén és a közösség kapcsolata is erősödik, fejlődik.

 

Szervezet-, folyamat- és menedzsmentfejlesztés tanácsadás keretein belül tanulmány készült a vállalkozásra releváns képzési, személyiség és készségfejlesztő programok kialakítására, képzési terv készítésére.

 

A beruházásoknak köszönhetően a vállalat a már meglévő munkahelyeit meg tudja őrizni, és további új munkahelyeket tud teremteni.

 

A projektről bővebb információ www.varganyomda.hu oldalon olvashatnak.