Konica Minolta együttműködés az OCÉ-val

A Konica Minolta Holdings, Inc. (elnök és CEO: Yoshikatsu Ota) partneri megállapodást kötött a hollandiai Venlo székhelyű OCÉ-vel (Elnök és CEO: Rokus van Iperen) 2008. január 14-én, hogy együttműködjenek az irodai berendezések és nyomdai rendszerek fejlesztése és marketingje terén.

 

A partnerség háttere és célja:

 

A digitális technológia fejlődésével, a multifunkciós készülékek, a hálózatra kötés és a színes nyomtatás iránti igények nagymértékben fejlődtek és növekedtek az irodai berendezések piacán, főként a fejlett országokban. Az irodai berendezések egyre növekvő mértékben változó használatával az ideális megoldások biztosításának képessége egyre fontosabb differenciáló tényezővé válik. Ugyanakkor, a nagy teljesítményű alapkategóriás nyomdai rendszerek bevezetése felgyorsította a digitális (direct imaging) nyomtatási piacot.

Mind a Konica Minolta, mind az OCÉ határozott piaci jelenléttel rendelkezik e két növekvő piacon. A Konica Minolta szabadalmaztatott képfeldolgozási technológiával rendelkezik, melyet a digitális színes berendezések, nagy megbízhatóságú multifunkciós készülékek esetében alkalmaz (MFP), valamint a fejlett vegyi technológiákkal, melyeket fotografikus anyagok éveken át történő gyártása folyamán fejlesztettek, és amelyek lehetővé teszik a magas minőségű termékek gyártását. Mindezen erősségekkel, a Konica Minolta fenntartotta vezető pozícióját az irodai felhasználású MFP piacon és a színes alapkategóriás nyomdai rendszerek terén. Az OCÉ a nagy teljesítményű berendezések esetén alkalmazott széleskörű és innovatív technológiái (készülék, szoftver, vegyi) révén, valamint jól felépített közvetlen értékesítési és szervizhálózata révén tölt be meghatározó pozíciót az irodai területen és vezető pozíciót a megszemélyesített nyomtatás piacán.

Mindezek fényében, a Konica Minolta és az OCÉ megállapodtak abban, hogy együttműködnek a kutatás és fejlesztés, valamint a termékek kereskedelme terén, egyúttal fokozzák marketing tudásukat kölcsönösen kihasználva egymás erősségeit.

Az üzleti együttműködési megállapodás áttekintése


(1) Kutatás és fejlesztés

- Mindkét társaság megvizsgálja és összehasonlítja a másik társaság meglévő vágott lapos gyártósorát, hogy meghatározzák az optimális termékcsoportot, és kiegészítsék egymás termékeit annak érdekében, hogy magasan versenyképes terméklistát hozzanak létre.
- A társaságok közösen kifejlesztenek bizonyos output berendezést az alap- és középkategóriás nyomdai rendszerek piacán, amelynek gyors növekedése várható.
- A fent említett két intézkedés lehetővé teszi mindkét társaság számára, hogy gyorsan és hatékonyan fejlesszék berendezéseiket és szoftvertermékeiket, amelyek így jobban szolgálják az ügyfelek változatos igényeit az információs berendezések piacán, és biztosítják a piacvezető pozíciót.

 

(2) Értékesítési stratégia

- Irodai berendezések: A Konica Minolta saját termékeivel ellátja az OCÉ-t OEM alapon, a teljes terméksor tekintetében.
- Nagyteljesítményű nyomtatórendszerek: Mindkét társaság szállít termékeket a másik társaság részére. A Konica Minolta alapkategóriás nyomdai rendszereket szállít az OCÉ részére, míg az OCÉ közép- és csúcskategóriás nyomdai rendszereket szállít a Konica Minolta részére.

 

Ezen üzleti partnerség a Konica Minoltát az iparág egyik legkiterjedtebb szállítójává teszi az irodai és egyben a nyomdai rendszerek és a kapcsolódó szoftvertermékek terén.

 

Forrás: http://www.konicaminolta.hu/