A Konica Minolta újdonságai a Drupán

A Konica Minolta 2008-ban újra képviselteti magát a világ egyik legnagyobb nyomda- és papíripari szakkiállításán, a Drupán, melyet négyévente rendeznek Düsseldorfban. A vállalat új koncepciójának és stratégiájának - „Scale Up” - elsőrendű célja, hogy a valaha eddig nyújtott legnagyobb szerepvállalásával, csúcsszínvonalú nyomdai berendezéseivel és a hozzájuk kapcsolódó alkalmazásokkal, munkafolyamatokat segítő megoldásokkal – mint például a Printgroove POD Suite – nagyobb profitot, hatékonyságot és extra rugalmasságot biztosítson ügyfelei számára. A Drupán második alkalommal kiállítóként részt vevő Konica Minolta számos újdonsággal kápráztatja el a szakma képviselőit, sőt megoldást kínál a rohamosan fejlődő web to print (internetről közvetlen nyomtatás) alkalmazásokra is.

 

A “Scale Up” egyaránt jelzi, hogy a Konica Minolta milyen messze jár a négy évvel ezelőtti nyomdaipari kiállításon történő első debütálása óta. A Konica Minolta standja közel 1000 m2-es területen helyezkedik majd el, ezzel is mutatva elkötelezettségét a digitális nyomdatechnika iránt. A színes multifunkciós irodai berendezések piacán meghatározó szerepet betöltő vállalat, a digitális nyomdaiparban az elmúlt néhány évben jelentős lépéseket vitt véghez. A Drupán a Konica Minoltának alkalma nyílik bemutatni széleskörű fekete-fehér és színes digitális nyomdai termékportfolióját a kiállításra érkezők, valamint a szakma képviselői számára. A nyomdai rendszereken kívül bemutatásra kerülnek a berendezésekhez kapcsolódó alkalmazások és munkafolyamatokat segítő megoldások is, mint például a Printgroove POD Suite. Mindezen berendezések és alkalmazások növelik a munkafolyamatok hatékonyságát valamint költséghatékonyabbá teszik őket. Mindezek után az ügyfelek – nyomdászok, grafikai stúdiók, kiadók, stb. - lesznek azok, akik élvezhetik a „Scale Up” koncepció által biztosított előnyöket (nyereségesség, hatékonyság, rugalmasság, teljeskörű megoldások).

 

„A 2008-as Drupa kiállításra kulcsfontosságú célként tűztük ki, hogy megerősítsük a Konica Minolta - mint a nyomdászok és a grafikai ügynökségek professzionális ellátója - pozícióját a piacon” - mondja Heike Börsch, a Konica Minolta Business Solutions Production Printing osztályának vezetője. „A sikerhez azonban maga a nyomdai berendezés nem elég. A hatékony munkavégzés biztosítása ugyanolyan fontossággal bír.”

 

Kétségtelen, hogy a kiállításon nagy lesz az érdeklődés a berendezésekhez kapcsolódó alkalmazások iránt. Ezen alkalmazások ellenőrzik és automatizálják a belső munkafolyamatokat, szétosztják a nyomtatási munkákat a megfelelő nyomdai berendezésekhez vagy akár online rendelést vesznek fel. Ezen funkciók fontosságát támasztja alá az Info Trend 2007 szeptemberében készített tanulmánya is. A nyomdászok véleménye alapján, a „web to print” (internetről közvetlen nyomtatás) iránti igény 2010-re 264%-os növekedést érhet el.

 

Printgroove POD Suite: csúcstechnológiájú munkafolyamat optimalizálás

A Printgroove POD Suite szoftvercsomagot a Konica Minolta fejlesztette ki. A négymodulos alkalmazás a teljes munkafolyamat standardizált, felhasználóbarát leképezését teszi lehetővé. Magában foglalva a teljes nyomtatási munkafolyamatot, a munka felvételtől a számlakészítésig, miközben folyamatos kapcsolatot biztosít a különböző nyomtatási rendszerek között. A POD Queue, az első Printgroove modul, amely a beérkező nyomtatási munkákat kezeli, majd szétosztja a megfelelő nyomdai berendezésekre. Ez alatt egy rendszerállapot ellenőrzést hajt végre (finishelési funkciók, kellékanyagok…). Mindezen kívül biztosítja a lehetséges akadályok korai felismerését és hatástalanítását.

A második modul a POD Serve, amely tulajdonképpen egy online ügyelet a nap bármely időszakában (nyomtatási munkák online fogadása, automatikus jelentés e-mailben, online proof és jóváhagyás). A POD Guide az egész rendszer, a teljes munkafolyamat kezelését és ellenőrzését hajtja végre (ütemterv, ügyfélkezelés, rendelések kezelése, archiválás, számlakészítés). A negyedik, azaz az utolsó modul, a Printgroove POD Ready. A fejezetek, az oldalak és az egyedi dokumentumok szerkesztésén kívül, magában foglalja az oldalak rendezését is. A POD Ready lehetővé teszi a PrePress programok használatát.„A Print groove POD Suite a négy moduljával és a berendezéssel együtt egy rendkívül stabil és hatékony egységet alkot.” - nyilatkozta Heike Börsch. A Printgroove alkalmazást a BERTL Best Award díjjal tüntette ki.

 

A Drupára érkezők megtapasztalhatják, hogy a Printgroove és az új Konica Minolta termékek miként képesek az üzletüket magas szintre emelni („Scale Up”). A kiállítás május 29-től június 11-ig tart. A Konica Minolta stand elhelyezkedése: 9-es csarnok.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a Konica Minolta standjánál, ahol Asztalos Róbert és Csősz Gábor fogadja a Magyarországról érkező kedves látogatókat. Amennyiben lehetséges, kérjük egyeztessen kollégáinkkal, akik egy előre egyeztetett időpont alapján, végigkísérik Önt a standon, és részletesen bemutatják a Konica Minolta újdonságait, termék és alkalmazás portfolióját.

 

Kérjük, forduljon bizalommal kollégáinkhoz!