Már kevesebb mint 365 nap a drupa-ig: Várakozás 2021-ig

Már kevesebb mint 365 nap a drupa-ig: Várakozás 2021-ig

Újból itt vagyunk, 365 nap van hátra a következő drupa-ig. Az új dátum 2021 április 20-30. Nehéz döntés volt, de a szervezők és a kiállítók egyöntetű véleménye az, hogy mindenkinek az a legjobb, ha elhalasztják a rendezvényt. De mire számíthatunk a 2021-es drupa-n?  A következőkben pár közleményt olvashatunk, amelyben néhány kiállító kifejezi lojalitását a kiállítás iránt és kiemeli a személyes kontaktus fontosságát. Az ipari szereplők remélik, hogy a járvány hamar véget ér és 2021-ben a drupa erősebben tér vissza, mint valaha. 

 

 “Örülünk, hogy a Messe Düsseldorf végül a drupa 2021-re halasztása mellett döntött,” nyilatkozta Giacomo Farnè, az olasz Pentabox értékesítési képviselője. “A drupa egy kulcsrendezvénye a szakmának, olyasmi, amit mindenki vár. Ezért kifejezetten fontos, hogy a rendezvényt korlátozások nélkül meg lehessen tartani, annyi látogató jöjjön amennyi szeretne és intenzív eszmecserék legyenek 11 napon keresztül.” Hiroaki Shimosaka, a Fujifilm Grafikai rendszerek üzletágának igazgatója egyetért: “Már a végső stádiumában voltunk a drupa-ra való felkészülésnek. Mindazonáltal, figyelembe véve a jelenlegi helyzetet úgy gondoljuk, hogy a halasztás jó és szükséges lépés volt. A márciusi bejelentés minimalizálta a kiállítók veszteségeit és hálásak vagyunk, hogy a döntés még azelőtt megszületett, hogy a helyzet hatásai súlyosabbak lettek volna. A Koronavírus miatt mindenkit távolságtartásra intenek, de a kommunikációban betöltött szerepe a nyomdaiparnak nem változott. Így minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a 2021-ben megrendezett drupa sikeres legyen.”

 

Természetesen nem csak az időpont változik, az átszervezés további módosításokat is magával hoz, amikre akár lehetőségként is tekinthetünk. A kiállítók a fennmaradó időben elkészülhetnek további fejlesztésekkel, így a 2021-es bemutatóra nagyobb jelenléttel készülnek. Addigis a drupa bátorítja a közösségét, hogy használják a weboldal különböző funkcióit, ahol bemutathatnak termékeket, sajtóközleményeket jeleníthetnek meg és ingyenesen láthatnak el mindenkit naprakész információkkal. Ezzel a szolgáltatással áthidalható az ipar igénye az információáramlásra. 

 

Drupa 2021

 

Pozitív visszajelzések érkeztek olyan országokból is, akik jelentős képviselettel rendelkeznek a drupa-n és kifejezetten súlyosan érintette őket a Koronavírus, mint Kína és Olaszország. Az Italian Paper Flow Group nyilatkozata: “A járvány miatt időre van szüksége mindenkinek, legyen az magánszemély vagy cég, hogy visszanyerjék az erejüket és magabiztosan tudjanak újra fellépni a magánéletben és az üzleti életben. Úgy gondoljuk, hogy a drupa elhalasztása mindenkinek megadja a lehetőséget, hogy újra a talpára álljon,” mondta Stefano Monfredini (értékesítési igazgató), Technomac Italia. Loretta Sellecchia, Marketing és Külkereskedelmi Manager az SCS Atomaberg-nél szintén bizakodó: “Habár még sok időnek kell eltelni mire minden visszaáll a régi kerékvágásba, bízunk benne, hogy a drupa megadja a kellő lökést a nyomdaiparnak.” 

 

A drupa egy elengedhetetlen platform az ipari szereplőknek, iránymutatást ad, lendületet és legfőbbképpen lehetőséget a szemtől szembeni eszmecserére. “A legelső drupa-n, 1951-ben a Bobst 43 gépet adott el. 70 évvel később, 2021-ben is az élvonalban járunk, amit a drupa-n meg is mutatunk,” mondta Jean-Pascal Bost, a Bobst CEO-ja, “szeretnénk megmutatni az egész világnak a víziónkat és erre a legjobb lehetőség a 2021-es drupa. Claus Bolza-Schünemann, a Koenig & Bauer CEO-ja szerint: “A drupa a világ vezető vására és az egész ipar fénypontja. A Koenig & Bauer korábban is rengeteg energiát fektetett a durpa-ba. Ezt most is meg szeretnénk mutatni, 2021-ben is. Megéri várni!”

 

Így, 365 nappal a drupa előtt, az egész csapatunk azon dolgozik, hogy minden támogatást megadjunk a kiállítóinknak, hogy a Koronavírus után is sikeresek tudjanak maradni. “A vihar után mindig kisüt a nap”, mondta Guanghui Wu, a Shanghai Yoco Printing Machinery elnökségi tagja. Wei Huang, az UP Group elnökségi tagja: “Már nagyon várjuk, hogy 2021 áprilisában újra találkozzunk a világ legfontosabb nyomdaipari rendezvényén, a drupa-n.”

 

Az online jegyvásárlás a 2021-es drupa-ra elkezdődött. További információk a www.drupa.com oldalon.