Mark Andy: A hibridek ereje

Mark Andy: A hibridek ereje

Mark Andy a keskeny nyomdagépek vezető gyártója, több mint 250 nemzetközi látogatót fogadott nemrégiben egy kétnapos nyílt napon a varsói bemutatóközpontjában és bemutatótermében. Bemutatta a digitális-flexó hibrid nyomdagépek választékát és a legújabb Evolution flexo technológiát.

 

A "The Power of Hybrid" (A hibridek ereje) címmel szervezett eseményen a vállalat termékportfóliójából különböző megoldásokat mutattak be. A sajtóbemutatókat követően a napot gálavacsora koronázta meg, amely lézershow-t és a Mark Andy vezérigazgatója, Jason Desai videóüzenetét tartalmazta.

 

A vállalat zászlóshajó hibrid nyomdagépét, a Digital Series HD-t online mutatták be a napi élő termelés során az Essentra Packagingnél, az egyik legújabb lengyel ügyfélnél, aki ezt a nagyon nagy teljesítményű nyomdagépet telepítette. A bemutatóteremben három másik nyomdagépet is élőben mutattak be: a toner alapú Digital Pro-t, az új Evolution Series E3 flexo-nyomdagépet, valamint az Európában debütáló, tintasugaras Digital Series iQ-t. A DSiQ-t a tintasugaras motort szállító Dominóval együttműködésben fejlesztették ki, és ezen felül egy Kurz Distorun díszítőegységgel is felszerelték. A Mark Andy emellett bemutatta az sMArt Linket, egy új címkegyártás-automatizálási szoftvert. a Mark Andy kibocsátott.

 

 

A nemzetközi látogatókat üdvözölve Tom Cavalco ügyvezető alelnök hangsúlyozta, hogy minden Open House nagyon különleges a vállalat számára: "Nagyszerű lehetőség arra, hogy találkozzunk ügyfeleinkkel, megosszuk tudásunkat, valamint visszajelzéseket és információkat kapjunk azoktól az emberektől, akik a piacot és annak fejlődését megteremtik és irányítják - azoktól, akik a legjobban ismerik azt.

 

A Mark Andy tavaly ünnepelte fennállásának 75. évfordulóját, és a kezdetektől fogva olyan megoldások kifejlesztésére és gyártására összpontosított, amelyek megfelelnek a címkézési piac jelenlegi és jövőbeli követelményeinek és elvárásainak. Ezúttal a Mark Andy három hibrid megoldását mutatjuk be, amelyek a digitális és hagyományos nyomtatást számos konvertálási és díszítési lehetőséggel kombinálják. Több nyomdagépet mutatunk be, amelyek különböző piaci területeket képviselnek - a belépőszinttől a csúcskategóriáig. Előkészítettünk egy bemutatót az Evolution Series E3 flexo nyomdagépünkről is. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon hozzánk egy utazásra a legújabb Mark Andy technológiával és megoldásokkal, amelyek reményeink szerint inspirációt jelentenek majd Önnek, ügyfeleinknek és az Ön üzleti fejlődésének."

 

Digital Series HD: zászlóshajó hibrid gyártási körülmények között

Az utazás első állomása a lengyelországi Lublin volt, ahol az Essentra Packaging székhelye található. A közelmúltban egy új Digital Series HD készülékbe fektetett be, hogy fejlessze a címkegyártást. Phil Baldwin, a Mark Andy Europe értékesítési vezetője, aki a nyílt nap során az összes bemutatót megtartotta, kiemelte, hogy az Essentra Európában az egyik legkiterjedtebb Digital Series HD konfigurációval rendelkezik: "Ez egy csúcskategóriás megoldás, amelyet a rendkívül hatékony címke- és rugalmas csomagolóanyag-gyártásnak szenteltek, mind a nagy volumenű, mind a kis- és közepes példányszámok esetében, beleértve a változó adatokat és a verziókezelést. Rendkívül népszerű világszerte, és évek óta az egyik legkelendőbb nyomdagépünk." 2021-ben a Mark Andy 78 hibridet szállított ki világszerte, ami rekordot jelent a vállalat számára ebben a piaci szektorban.

 

 

Baldwin úr rámutatott a Digital Series HD-ben rejlő lehetőségekre és a nagy hatékonyságra: "A nyomtatás és a konvertálás vagy a befejezés egy menetben történik - ez a hibrid technológia egyik legnagyobb előnye. Az offline megoldásokkal összehasonlítva jelentős idő-, hordozó- és fogyóanyag-megtakarítást eredményez, ami magasabb termelési hatékonyságot eredményez. Ezért nem lepődünk meg azon, hogy a globális eladásainkban egyre nagyobb a hibridek aránya" - jelentette ki.

 

Az Essentra Packaging élő bemutatója során három különböző grafikájú sörcímkét nyomtattak. A nyílt nap vendégei fehér PP-alapú címkemintákat is kaptak, amelyek 12 különböző motívumot tartalmaztak, amelyeket Digital Series HD nyomtatóval nyomtattak és alakítottak át. "A nyílt nap előtt egy 12 motívumos címkét készítettünk a Digital Series HD-re, és ugyanezt a munkát nyomtatjuk a rendezvényen bemutatott többi gépen is, tonerrel, tintasugaras és flexo eljárással" - magyarázta.

 

Így a látogatók láthatták az egyes technikák használatának eredményeit, és összehasonlíthatták a minőséget és a feldolgozási/finisírozási lehetőségeket. "Célunk az volt, hogy rávilágítsunk arra a lehetőségre, hogy ugyanazt a tervezetet különböző nyomdagépeken, különböző technológiával nyomtassuk, mivel megfigyeltük, hogy ügyfeleink körében egyre inkább a nyomtatás szabványosítása a jellemző" - mondta Baldwin.

 

Az Essentra Packaging élő online bemutatója mellett a Digital Series HD két másik lengyel felhasználója is látható volt a külön erre a célra készített videókon. Az Arti-Bau és az MD Labels a Mark Andy technológiával kapcsolatos tapasztalataikról és a közelmúltban vásárolt második Digital Series HD nyomdagépekről beszélt, amelyek mindkét ügyfélnél megduplázták a hibridkapacitást.

 

Digital Pro 3: kiindulópont a digitális nyomtatásban újoncok számára

A toner alapú Digital Pro 3 nyomdagépet a Labelexpo Europe 2019 szakkiállításon mutatták be. Mint belépő szintű nyomdagép, elég gyakran ez az első választandó megoldás a digitális címkenyomtatással induló nyomdák számára. "A Digital Pro 3-at többféle változatban kínáljuk" - mondta Phil Baldwin. "A nyílt napon bemutatjuk a félig forgó stancolással felszerelt nyomdagépet. A Digital Pro 3 kompakt, kis helyigényű, rugalmas és hatékony nyomdagép kis és közepes példányszámú nyomtatáshoz. Nagyon gyors átállást kínál, ami növeli a prés üzemidejét"."

 

 

A rendezvény során a Digital Pro 3-at 12 különböző grafikájú címke nyomtatására használták, amelyhez a flexóegységben hidegbélyegzés és félrotációs stancolás is tartozott, valamint a teacímkék három különböző változatát nyomtatták.

 

Evolution Series E3: egyszerű kezelés és rugalmas nyomtatás

A Labelexpo Europe 2019 kiállításon a Mark Andy egyik fontos fejlesztése, az Evolution Series flexógép is bemutatkozott. Teljesen új platformjával azonnal megtetszett a címkenyomtatóknak világszerte. "Független szervohajtások és rugalmasság; magas nyomtatási minőség és akár 152 m/perc sebesség; számos inline feldolgozási és befejezési lehetőség - az Evolution Series ezen jellemzőit a felhasználók gyorsan értékelték" - magyarázta.

 

Mivel az Evolution sorozat iránti kereslet folyamatosan növekszik, a Mark Andy állítása szerint 2021-ben több mint 50 nyomdagépet szállított és telepített, hetente körülbelül egyet. "Az Evolution Series számos különböző hordozóanyagra nyomtat, a végtermékek között zsugorfóliás és IML is szerepel. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy együttműködjenek ügyfeleikkel és márkatulajdonosokkal, akik a legigényesebb iparágakban, például a kozmetikai, az egészségügyi és a gyógyszeriparban dolgoznak" - mondta Baldwin.

 

A varsói bemutatóteremben telepített és a nyílt napon bemutatott nyomdagép hat flexo egységgel, köztük két spot színnel és egy hidegfóliázó egységgel volt felszerelve. A gépet 12 különböző grafikájú címke (220/lpi) fehér PP-fóliára történő nyomtatására használták. A címkéket CMYK plusz két Pantone színnel nyomtatták, hidegfóliázták és stancolták.

 

Digital Series iQ: a Mark Andy portfóliójának legújabb hibridje

Tavaly a Mark Andy piacra dobta a Digital Series iQ-t, egy új hibrid modellt, amelyet a V16610iV tintasugaras motor gyártójával, a Dominóval közösen fejlesztett ki, és amely kibővített színskálával (CMYKOV + W) képes nyomtatni. A nyomdagép szívének részleteit Ruud Bos, a Domino európai DP OEM menedzsere szolgáltatta. A nyílt napon bemutatott Digital Series iQ-t ezen felül egy Distorun díszítőmodullal is felszerelték, amelyet Marco Ordung, a Kurz termékmenedzsere mutatott be. Ezt egy fehér PP-fólián alapuló samponcímke nyomtatására használták. Ugyanezt a hordozót használták a korábban említett 12 különböző grafikai motívum nyomtatására is.

 

 

"A Digital Series iQ-t igazi hibridnek nevezzük, mivel a Digital Series HD zászlóshajónkhoz hasonlóan rengeteg lehetőséget kínál. Kombinálja a tintasugaras nyomtatást és számos díszítési és befejezési lehetőséget, köztük nagyon kifinomultakat is. A kiváló minőségben és sebességgel - gyors üzemmódban akár 70 m/perc sebességgel - nyomtató Digital Series iQ olyan átfogó megoldás, amely új piacokat és lehetőségeket nyit meg a felhasználók előtt" - mondta Baldwin.

 

sMArt Link: címkenyomtatás automatizálása

A Power of Hybrid Fórumon került sor az sMArt Link hivatalos premierjére is - Mark Andy új szoftvercsomagja, amelyet a címkenyomtatás automatizálására szánt Mark Andy. Az új alkalmazást Gretchen Tobol, a Mark Andy USA termékmenedzsere mutatta be. "Az sMArt Link bevezetésével az ügyfeleink számos javaslatára reagáltunk, amelyeket az ehhez hasonló találkozókon fogalmaztunk meg" - mondta. "Nagyon is tudatában vagyunk annak, hogy manapság a nyomdáknál szükség van a hatékonyságra és az árrés fenntartására. Ezek a paraméterek nem érhetők el a folyamatok nagyobb fokú automatizálása nélkül."

 

Az sMArt Link egy valós idejű, nyomdai adatgyűjtő és felügyeleti rendszer. Kompatibilis az új és a meglévő Mark Andy nyomdagépekkel, valamint a gyártóüzemben található más márkájú gépekkel, és egy felhőalapú platformon keresztül érhető el egyetlen gépen, a gyártóüzemben vagy vállalati szinten. Segít a termelésirányítóknak azonnali folyamatbeállításokat végezni, valamint a vezetőknek stratégiai, adatvezérelt döntéseket hozni. Azoknak a címke- és csomagolóanyag-feldolgozóknak szól, akik javítani szeretnék a nyomdagépek kihasználtságát, hatékonyságát és fenntarthatóságát.

 

A nyomdagépek és szoftverek bemutatói mellett Mark Andy egy speciális hírlevelet/levelezőlapot is készített, amely a bemutatott technológiát tartalmazza, és QR-kódokat tartalmaz, amelyek az egyes nyomdagépeknek szentelt YT-filmekkel és ügyfélidézetekkel kapcsolatosak. A kiadvány egy részét a nyomdaiparban egyre gyakrabban alkalmazott RFID-technológiának szentelték. A szórólap tartalmazta a Mark Andy azon ügyfeleinek beszámolóit, akik RFID-modulokat alkalmaztak flexo-nyomógépükkel együtt.

 

"A hírlevélben bemutatott vállalatok és megvalósítások széles skálája megerősíti a Mark Andy globális jelenlétét és piaci pozíciónkat világszerte" - mondta Lena Chmielewska-Bontron, a Mark Andy európai marketingmenedzsere, az Open House és a kiadvány koordinátora. "Nagy örömünkre szolgált, hogy hibrid fórumunk számos jelenlegi és potenciális Mark Andy ügyfelet vonzott, akik a világ számos országát képviselték. Reméljük, hogy kiadványunk "Technológia - megoldások - inspiráció az üzleti élet számára" mottóját és Open House-unk fő témáját idézve, a "The Power of Hybrid" valódi segítséget jelent majd sok címke- és csomagolási nyomdász számára.".

 

Összefoglalva a következőket mondta: "Azt is reméljük, hogy az előadások, az ügyfelek beszámolói és a felhasználói idézetek inspirációt jelentenek majd a nyomdaipari vállalatok számára világszerte. Szeretnénk köszönetet mondani a Nyílt Ház minden résztvevőjének, és meghívjuk ügyfeleinket és üzleti partnereinket, hogy látogassanak el Mark Andy standjára a közelgő Labelexpo Americas szakkiállításon. A kiállítás egy újabb nagyszerű lehetőség lesz arra, hogy élőben is láthassák hibrid és flexo megoldásainkat."

 

https://www.markandy.com/