Mondi beruházások a fenntartható állateledel-csomagolásért

Mondi beruházások a fenntartható állateledel-csomagolásért

A Mondi bejelentette a fenntartható állateledel-csomagolási megoldások bővítését célzó beruházásait.

 

A Mondi bejelentette, hogy közel 65 millió eurós beruházást tervez három európai Consumer Flexibles csomagolóüzembe, amelynek célja a termelési kapacitás növelése és a fenntartható állateledel-csomagolási megoldások iránti fogyasztói igények kielégítése.

 

A Mondi szerint a beruházás során a Consumer Flexibles ausztriai (Mondi Korneuburg) és németországi (Mondi Halle és Mondi Steinfeld) üzemeiben bővül a termelési kapacitás. A projekt része a Mondi korábban bejelentett 1 milliárd eurós bővítő tőkeberuházási programjának, amelynek célja a fenntartható csomagolás területén történő növekedés felgyorsítása.

 

A Mondi szerint a korneuburgi üzemben már megkezdődtek a munkálatok, beleértve az új, korszerű gépekbe és berendezésekbe történő beruházásokat, valamint egy kibővített gyártási területet. A vállalat hozzáteszi, hogy ezek a változtatások kapacitásnövekedést eredményeznek, és hozzájárulnak ahhoz, hogy a telephely megerősítse piacvezető pozícióját a nedves állateledelhez való előregyártott álló tasakok piacán.

 

Ezen túlmenően a vállalat állítása szerint a németországi Mondi Halle-ban és Mondi Steinfeldben új, korszerű gépekbe fog beruházni, hogy növelje az állateledel, valamint a háztartási és testápolószerek számára előre gyártott tasakos megoldások gyártási kapacitását. Ez lehetővé teszi a jövőbeli növekedést, és támogatja az ügyfeleket abban, hogy a többrétegű, nem újrahasznosítható csomagolásokról olyan alternatívákra térjenek át, mint az egyanyagú, újrahasznosítható álló tasakok és a papír alapú előregyártott tasakok.

 

A Mondi azt állítja, hogy az európai állateledel-piac az elmúlt években jelentősen növekedett, amit nyilvánvalóan a háziállat-tartás folyamatos növekedése hajtott. A vállalat szerint, ez a tendencia a COVID-19 világjárvány idején erősödött, és a Wood Mackenzie szerint a nedves állateledel iránti kereslet 2020 és 2025 között évente 5%-kal fog növekedni.

 

Dirk Gabriel, a Mondi fogyasztói rugalmas termékekért felelős COO-ja megjegyzi: "Büszkék vagyunk arra, hogy innovatív, agilis partnerei vagyunk ügyfeleinknek. Ezzel a beruházással továbbra is vezető szerepet töltünk be a formatervezés által fenntartható csomagolási megoldások terén, különösen az állateledel-iparban. "Ez a beruházás a Mondi Action Plan 2030 (MAP2030) fenntarthatósági keretrendszerünket is támogatja, amely a körforgás alapú megoldásokra összpontosít, amelyeket az éghajlatváltozás ellen fellépő, felhatalmazott emberek hoznak létre. Ezekkel a projektekkel növeljük a működési hatékonyságot és csökkentjük saját energiafogyasztásunkat, miközben termelési hálózatunkat is összekapcsoljuk."

 

A Mondi állateledel-megoldásai között szerepel egy egyanyagú, újrazárható tasak a Hau-Hau Champion finn kutyatápmárka számára, valamint két papír alapú, funkcionális műanyag gátlóval ellátott csomagolótasak a német Interquell állateledel-gyártó számára.