Mondi laboratóriumot nyitott a hatékony újrahasznosíthatóságért

Mondi laboratóriumot nyitott a hatékony újrahasznosíthatóságért

A Mondi laboratóriumot nyitott a papír alapú termékek újrahasznosíthatóságának tesztelésére

 

A Mondi Group bejelentette, hogy az ausztriai Frantschachban laboratóriumot nyitott, amelynek célja annak tesztelése, hogy a nem papír alapú, például védőbevonatokat tartalmazó papír alapú anyagai hogyan teljesítenek a nagyszabású újra hasznosító üzemekben.

 

A Mondi szerint a házon belüli újrahasznosíthatósági tesztlaboratórium segíteni fog annak meghatározásában, hogy papírjai és papír alapú csomagoló anyagai hogyan fognak teljesíteni egy nagy újra hasznosító üzemben, kisebb léptékben. A vállalat hozzáteszi, hogy kifejezetten azt fogja vizsgálni, hogy a nem papírból készült összetevők, például a védőbevonatok - amelyeket a csomagoláshoz adnak hozzá, például a romlandó élelmiszerek esetében, hogy növeljék a védőbevonatok hatékonyságát - hogyan befolyásolhatják az újra hasznosíthatóságat.

 

A Mondi szerint a laboratóriumban gyűjtött adatokat a meglévő termékek fejlesztésére fogják felhasználni, és megbízható tájékoztatásokat fognak szolgáltatni azok környezeti hatásáról. A vállalat állítólag arra is felhasználja majd az eredményeket, hogy meghatározza, hogyan lehet javítani az új csomagolások tervezését, valamint azt, hogyan lehet a legjobban javítani az anyagáramlás körforgását.

 

A Mondi hozzáteszi, hogy a vizsgálatokat a cég által kifejlesztett különböző papír- és papíralapú csomagolóanyagokon végzik majd el, azzal a céllal, hogy megállapítsák, hogy a csomagolások hatékonyan újra hasznosíthatók-e. A laboratórium nyilvánvalóan az ipari újra hasznosító létesítményekhez hasonlóan működik, ami a vállalat állítása szerint "tényleges bizonyítékot" fog szolgáltatni arra vonatkozóan, hogy az anyagok újra hasznosíthatók-e.

 

Elisabeth Schwaiger, a Mondi K+F és IP flexibilis csomagolásokért felelős vezetője megjegyezte: "Az a képesség, hogy ügyfeleink számára tájékoztatást tudunk nyújtani termékeink újrahasznosíthatóságáról, kulcsfontosságú tényező lesz a fenntarthatóbb megoldások kifejlesztésére irányuló erőfeszítéseinkben, és növeli az ügyfeleink számára nyújtott értékteremtő ajánlatunkat.

 

"Jelenleg a Mondi egész csoportra kiterjedő portfóliójának 78%-a már újra felhasználható, újra hasznosítható vagy komposztálható. Ezt az újra hasznosítási laboratórium lehetővé teszi számunkra, hogy közelebb kerüljünk a MAP2030 céljainkhoz, miszerint 2025-re termékeink 100%-a megfeleljen ezeknek a követelményeknek."

 

Tavaly a Mondi az Iceland néhány fagyasztott élelmiszer termékcsaládja számára papír alapú csomagolást fejlesztett ki papír és karton védőbevonat-portfóliója felhasználásával. A Mondi további megoldásai közé tartozik a német gépszállítóval, a beck packautomaten-nel való partnerség a rugalmas papír alapú csomagoláson, amely védelmet nyújt a vízgőz és a nedvesség ellen a termékek szállítása során az online kiskereskedelem számára.