imagePROGRAF 8100

Nagyformátum a Canontól

A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bejelentette nagyformátumú nyomtató termékcsaládjának legújabb tagjait, a 44 hüvelykes imagePROGRAF 8100 (iPF8100) és a 60 hüvelykes imagePROGRAF 9100 (iPF9100) modelleket, amelyek gyors, mégis magas minőségű nyomtatást biztosítanak költséghatékonyan a grafikai, fényképészeti, valamint a művészeti területeken tevékenykedő vállalkozások számára.

 

A már Magyarországon is kapható új készülékek teljessé teszik a Canon 12 színnel dolgozó, közelmúltban bevezetett, 17 hüvelykes iPF5100, valamint a 24 hüvelykes iPF6100 modelleket is tartalmazó, a grafikai, fotózási, művészeti piacnak szánt nagyformátumú berendezéseinek választékát. A Canon a szegmensben – folyamatos növekedés mellett – világszinten jelenleg 12 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, miközben folyamatos technológiai újításokkal, valamint új készülékek fejlesztésével fejezi ki a grafikai, fényképészeti és művészeti piac iránti elhivatottságát.

 

„A Canon művészeti és fényképészeti nyomathordozóival együtt az iPF8100 és iPF9100 nyomtatók kulcsszerepet fognak betölteni a professzionális fotósok és digitális technológiákat alkalmazó művészek számára tervezett nagy formátumú nyomtatók piacán” – mondta Lakos László, a Canon Hungária Kft. professzionális területekért felelős marketingspecialistája. „Fejlesztéseink során a nagyobb nyomatméretek elérése mellett arra is törekszünk, hogy olyan technológiai újításokat is tartalmazó termékeket vezessünk be, melyek nemcsak magas minőséget, de jól megfogható versenyelőnyöket is biztosítanak ügyfeleink számára” – tette hozzá Lakos László.

 

Fejlesztések a megnövelt sebesség és a magasabb minőség érdekében
A 80 GB kapacitású merevlemezes meghajtóval kínált iPF8100 és iPF9100 modellek a második generációs LUCIA pigment alapú tintákat és a Canon legújabb, 12 színnel dolgozó tintarendszerét használják. A négy monokróm tinta (fekete, matt fekete, szürke és fotó szürke) újabb verzióival, valamint a piros, kék, zöld, cián, fotó cián, magenta, fotó magenta és sárga színű tintákkal a nyomtatók kifinomult színátmeneteket, ugyanakkor természetes hatású, szemcsézettség nélküli nyomatokat készítenek. A fejlesztések nyomán csökken a bronzosodás – a nyomtatott kép fémes hatású megjelenése – előfordulásának valószínűsége is, amely akkor jelentkezhet, ha nem merőlegesen tekintünk a nyomatra. A Canon LUCIA tintái jobban tapadnak, így a nyomat karcállósága is nő.

 

Az említett újításokon túl az új modelleknek a Canon saját fejlesztésű FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) nyomtatófej-technológiája is növeli versenyképességét a piacon. A két nyomtatófej összesen 30.720, azaz színenként 2.560 fúvókán keresztül lövelli a tintát a nyomathordozóra.
Az új nyomtatófejeknek köszönhetően az imagePROGRAF nyomtatók elérik a 2400x1200 dpi-s felbontást, ahol a 4 pikóliteres adagolt tintacseppekkel érünk el rendkívül finom színárnyalatokat. A nyomtatók automatikusan érzékelik többek között azt is, ha valamelyik nyomtatófej eltömődött, így hosszabbítva meg azok élettartamát.

 

Új színkezelési technológia

 

Az iPF8100 és az iPF9100 a termékcsalád két kisebb tagjához hasonlóan a Canon újgenerációs "Kyuanos" színkezelési technológiáját használja, amely a különböző környezeti megvilágítási feltételek (pl. fluoreszcens, izzólámpás megvilágítás, közvetlen napfény) figyelembevételével korrigálja a színeket, és az azoknak megfelelő színbeállításokkal készíti el a nyomatot.
A nyomatok egyenletességének és színhűségének biztosítására a termékcsalád új tagjai is rendelkeznek az új, könnyen kezelhető színkalibrációs funkcióval. A precíz multiszenzor segítségével a pontos színkalibráció (átlagos delta E: 2.0 vagy kevesebb) alig 10 perc alatt elvégezhető.

 

Széleskörű funkcionalitás, kiegészítők

 

A legújabb modellek – a termékcsalád kisebb termékeihez hasonlóan – olyan széleskörű funkcionalitással rendelkeznek, mint például a felhasználóbarát imagePROGRAF nyomtatóillesztő-program, amely tartalmazza a képek fogadására és kiválasztására beépített imagePROGRAF Front-Access funkciót. Ez a program teszi lehetővé, hogy a készülék a többi alkalmazással is kommunikáljon. Segítségével például képeket tölthetünk át digitális fényképezőgépről, melyeket összerendezve különböző képszerkesztő szoftverekbe, így PosterArtist-ba vagy Adobe Photoshop-ba importálhatunk. A megnövelt méretű vezérlőfelület és a hatékonyabb felhasználói támogatás lehetővé teszik a könnyű beállítást és felhasználóbarát kezelést. A nyomtatók kiegészíthetők a Canon új poszter-készítő szoftverével, a PosterArtist 2007-tel, amely professzionális poszterek és egyéb elrendezések létrehozására használható.

 

A Canon Europe

 

A Canon Europa a világszerte ismert, fotográfiai és képalkotási technológiák vezető fejlesztő vállalatának, a japán Canon Inc. leányvállalata. Az 1937-ben alapított Canon Inc. közel 70 éves tapasztalattal rendelkezik az optikai kutatások és fejlesztések területén. A vállalat európai operatív központja Amstelveen-ben, Hollandiában található, ahol közel 500 munkatárssal rendelkezik. A Canon európai üzleti tevékenységének fókuszában két piaci terület áll: az üzleti megoldások piaca (Canon Business Solutions - CBS) az IT termékek, megoldások és szolgáltatások fejlesztését foglalja magába mind az irodai, mind a professzionális nyomdai környezetek számára, a végfelhasználói megoldások és otthoni képalkotás piaca (Canon Consumer Imaging – CCI) pedig a bemeneti megoldásokhoz tartozó digitális fényképezőgépek és kamerák, valamint a kimeneti megoldásokhoz tartozó tintasugaras nyomtatók fejlesztését jelenti. Bővebb információért kérjük, látogasson el a Canon Europa honlapjára: www.canon.com