ROLAND 700 EVOLUTION Ultima

A Manroland Sheetfed nagyobb tűzerőt biztosít mind a csomagolóanyag, mind a kereskedelmi nyomdák számára a legendás ROLAND 700 legújabb megtestesülésével, a ROLAND 700 EVOLUTION Ultima®.
 
Az új ROLAND 700 EVOLUTION Ultima® célkitűzése, hogy a csomagolások és kereskedelmi kiadványok igényelte mindenféle lakkozási, nyomtatási, fóliázási feladatot egyetlen, még nyereségesebb menetben - OnePass® - végezze el
 
A luxus csomagolások és a magas minőségű kereskedelmi kiadványok élénk szektorát jelentik a nyomdaiparnak. A minőségi csomagolóanyag és a kereskedelmi nyomdák nagyrészt ellenálltak a szektor egyéb részeit érintő pusztulásnak, megőrizték árréseiket azáltal, hogy több hozzáadott értéket képviselő termékeket állítanak elő.
A Manroland felismerte ezt a trendet és a nyomdászok változó piaci igényeire válaszul - legyen szó magasabb minőségi igényről, összetettebb feladatokról, kisebb példányszámokról vagy rövidebb átfutási időkről - kifejlesztette az Ultima® sorozatot.
 
A OnePass® - termelés egy menetben – az elsődleges témája az Ultima® gépeknek, a minőségi kereskedelmi és csomagolóanyag nyomdák éppen ezt keresik.
„ Minél több folyamatot tud megvalósítani egy nyomda, miközben az ív áthalad a nyomógépen, annál nyereségesebben tud dolgozni, szemben azzal, ha csak félkész terméket kap a raklapon, hogy azt átszállítsa a következő feldolgozási lépéshez,” mondja Dr. Peter Conrady a Manroland Sheetfed globális kereskedelmi igazgatója.
 
Pontosan mi is az az Ultima® nyomógép? A Manroland úgy írja le, mint „egy nyomógép egy vagy több inline lakkozóval vagy speciális felületkezelési eljárással”.
 
Az Ultima® elegánsan minimális is lehet – egy berakóval, lakkozóművel, kirakóval – vagy igencsak összetett – lakkozóval a gép elején, nyomóművel, fordítóval, fóliázóval, további lakkozóművel a kirakó előtt. Bármilyen is legyen, a közös bennük a OnePass® tényező.
 
Az új Ultima® szíve a ROLAND 700 EVOLUTION – a Manroland műszakilag legfejlettebb, új generációs B1-es platformja.
 
Az Ultima® gépbe beépített új elemek között szerepel az új érintőképernyős központi pult, az új palettamozgatás a berakóban, mely csökkenti a selejtet, az új szívószalagos ívtovábbítás a jobb rakatképzéshez a kirakóban, a teljesen új nedvesítőmű, a csapágyazás, mely csökkenti a vibrációt, a fejlett, gyakorlatorientált hengermosó program, így még kevesebb a kieső idő.
 
A lakkozóművek szabványos anilox-flexo típusú rákelkéses egységek, melyek optimális mennyiségű lakkot juttatnak az ívre.
Az Ultima®, gépeken a Manroland QuickChange® coating - gyorsan cserélhető lakkozó mechanizmusa – alapértelmezésben rendelkezésre áll. A QuickChange® „lényegében azt teszi, amire a neve utal”, mondja Conrady. „ Lehetővé teszi a felhasználónak, hogy egyik lakkról a másikra váltson kevesebb, mint 10 percen belül.”
 
A QuickChange® coating rendszer párja a QuickChange® wash rendszer, mely teljesen automatikusan lemossa a lakkozóművet a műszak végén, vagy olyan időközökben, ahogy a felhasználó beállítja.
 
Az Ultima® további jellegzetessége lakkozóművek utáni szárítók. Ezek lehetnek hagyományos meleg levegős, infravörös, UV vagy LED rendszerűek.
A Manroland InlineFoiler megoldásával szintén kiegészíthető az Ultima® lakkozó / nyomtató sora, ezzel még több hozzáadott érték funkció valósítható meg. Az InlineFoiler két nyomóművön helyezkedik el, melyek közül az első viszi fel a nyomtatható ragasztót, mely a fólia tapadásához kell, míg a másodikban kerül kontaktusba a fólia a ragasztós ívvel, a kendős henger segítségével.
 
„Sokan gondolják azt, hogy az InlineFoiler természetes helye a gép végén van”, mondja Conrady, „de ugyanígy a gép elején is elhelyezhető, mielőtt a festéket felvinnénk az ívre. Ha a két első nyomóműre helyezzük fel, akkor a fólia felülnyomható, így bármilyen metál szín reprodukálható” mutat rá.
Két további kiegészítőt lehet még alkalmazni, az InlineInspector és az InlineSorter rendszereket. Ez a kettő együtt gondoskodik arról, hogy „csak a felhasználó által definiált minőségi követelményeknek megfelelő ívek érkezzenek a kirakóba”, mondja Conrady, míg a színhibás, nem megfelelő minőségű íveket kiválogatja.
 
A Manroland Ultima® fejlesztésének eredménye a még magasabb termelékenység, minőség, valamint alacsonyabb termelési költségek – ezekről ismerhető fel a világ leginnovatívabb nyomógépgyártója, a Manroland.
 

A Manroland Sheetfed-ről:
Manroland Sheetfed a világ egyik vezető ofszet nyomógép- valamint ahhoz kapcsolódó kiegészítő technológiák gyártója. 1871-ben alapították, így az egyik legrégebben fennálló nyomógépgyártó a világon.
A cég saját leányvállalatokkal rendelkezik több mint 40 országban. A Manroland név a világ nyomdászai számára a kiváló minőség és megbízhatóság szinonimája. A Manroland Sheetfed a magánkézben lévő Langley Holdings plc brit mérnöki csoport tulajdon