Sikeresen kezdődött a drupa világkörüli turné

Sikeresen kezdődött a drupa világkörüli turné

A Messe Düsseldorf által a VDMA német ipari szervezet nyomdaipari és papíripari technológiai szövetségével és a világ néhány vezető drupa-kiállítójával együttműködve megrendezett drupa Print Promotion Industry Summits (PPIS) jelmondata a "Digitális és fenntartható átalakulás lehetővé tétele" volt. A Heidelberg Deutschland, IST METZ, KAMA, Koenig & Bauer, LEONHARD KURZ, Müller Martini, POLAR Cutting Technologies és a Windmöller & Hölscher csoport ismert előadói izgalmas betekintést nyújtottak az iparágba, és értékes tudáscserét kezdeményeztek mindkét kontinensen. Ázsiában, a világ egyik leggyorsabban növekvő piacán, és Latin-Amerikában, ahol a beruházások szintje jelenleg magasabb, mint Európában, óriási volt az érdeklődés a drupa 2024 által szervezett Print Promotion Industry Summits iránt, amely a jövő évi május végi drupa szakvásár látogatását készíti elő. Az egyes rendezvényeken átlagosan 200 érdeklődő iparági képviselő vett részt Thaiföldön, Indonéziában, Vietnamban, Mexikóban, Kolumbiában és Brazíliában.

 

Sabine Geldermann, a düsseldorfi Print Technologies Messe Düsseldorf drupa-igazgatója lelkesen tekint vissza: "A csúcstalálkozóink teljes sikert arattak. A helyi iparágakban érintett döntéshozókkal együtt megvitattuk azokat a kérdéseket, amelyek a fenntarthatóság, a körforgásos gazdaság, a digitalizáció, az AI, az automatizálás és még sok minden más tekintetében alakítják a jövőt."  A panelek és vitakörök során drupa-kiállítóink, mindenekelőtt Dr. Andreas Pleßke, a Koenig & Bauer vezérigazgatója és a drupa-bizottság elnöke, valamint a VDMA képviseletében Thomas Schiemann, a Nyomdaipari és Papírtechnológiai Szövetség ügyvezető igazgatója fontos betekintést nyújtottak az európai és globális piacokról. Az ipari, média- és regionális partnereink a szövetségben, akikkel helyben együttműködünk, további érdekes betekintést nyújtottak az egyedi helyi piaci viszonyokba.

 

A drupa fő témái: Digitalizáció és fenntarthatóság

A drupa Print Promotion Industry Summits egyik meghatározó témája a fenntarthatóság volt. A résztvevők kifejezett lelkesedéssel vitatták meg az iparág legjobb gyakorlatait a körforgásos gazdaság és a hatékony energiafelhasználás terén. Emellett a jövőről is elmélkedtek, és megvitatták, hogy milyen technológiákra lesz szükség ahhoz, hogy az ágazatot alkalmassá, ellenállóvá és mindenekelőtt fenntarthatóvá tegyék a jövőre nézve. Ennek keretében a 14. csarnokban a drupa 2024-es rendezvénycsarnokban megrendezésre kerülő "Touchpoint Sustainability" elnevezésű speciális fórum előzetese is elhangzott. További intenzíven megvitatott pontok voltak az olyan globális megatrendek, mint a növekvő digitalizáció, automatizálás, A drupa világkörüli turné decemberben három indiai állomással folytatódott, majd Japánba, Tunéziába, Algériába, Egyiptomba, Üzbegisztánba, Kazahsztánba, Olaszországba, Franciaországba és Törökországba látogatott, és Magyarországon nyolc országot érintő kelet-európai sajtótájékoztatót tartott. A turné csúcspontja a március végén Düsseldorfban megrendezésre kerülő nemzetközi drupa médiakonferencia lesz, amelyet május végén a drupa 2024 követ, ahol a globális nyomdatechnológiai iparág a világ legfontosabb rendezvényére gyűlik össze a düsseldorfi vásár területén.

 

www.drupa.com