Új, csúcskategóriás textilnyomtató az Epsontól

Az Epson bemutatta új, SureColor SC-F9300 festékszublimációs textilnyomtatóját, amelyet elsősorban ruházat, textil és puha anyagból készült cégérek, valamint egyéb nyomtatott promóciós termékek gyors, nagy mennyiségű nyomtatásához terveztek. Ez az új, csúcskategóriás modell a meglévő SC-F9200-at váltja le az Epson bevált nyomtatási technológiájának továbbfejlesztésével, még kiemelkedőbb minőséget és megbízhatóságot nyújtva.

 

A vadonatúj Epson Precision Dot festékszublimációs technológia féltónusos modulja, Look-up table technológiája és Micro-weave szolgáltatása segítségével azonnal látható a különbség a nyomtatási minőségben, és használatával könnyedén juthat minőségi nyomatokhoz közvetlenül a használatbavételt követően. Mindeközben az Epson széles CMYK bemeneti profilja az UltraChrome DS tintákkal a lehető legszélesebb színskálát biztosítja, hogy a legösszetettebb tervek reprodukciója is pontos legyen.

 

Akár 108,6 m2/h-s nyomtatási sebességével az SC-F9300 egy teljes körű Epson-megoldást biztosít, amely nyomtatóból, tintákból, szublimációs papírokból és szoftverből áll, maximalizálva a rendelkezésre állási időt, javítva a papírfelvételt és más olyan megbízhatósági jellemzőket, amelyek segítségével kiküszöbölhetők az olyan gyakori problémák, mint a papír begyűrődése vagy a nyomtatófej által hagyott nyomok.

 

A SureColor SC-F9300 rendelkezik az Oeko-Tex Eco Passport minősítésével¹, és megfelelt a háztartási termékekre vonatkozó japán AZO-teszten, ami azt jelenti, hogy a nyomtatóval és az UltraChrome DS tinták használatával létrehozott ruházatot és textileket teljes biztonságban hordhatják felnőttek és gyermekek, ideértve a kisbabákat is.

 

Flórián Medárd az Epson Magyarország termékmenedzsere elmondta: „nagy kihívás felülmúlni egy olyan terméket, amely már most is hihetetlenül megbízható, nagyon gyors és kiemelkedő minőségű, de az SC-F9300-zal pontosan ezt sikerült megvalósítanunk. Gyorsabb, még jobban kezeli a különösen vékony hordozófelületeket, és még hatékonyabban képes elkerülni a papírbegyűrődést és más gyakori adagolási problémákat. Az Epson teljes körű megoldást nyújt – nyomtatókat, tintákat, hordozóanyagokat, szoftvert és támogatást –, mindezt úgy, hogy ezek együtt tökéletesen működjenek. Az egyszerű üzembe helyezéssel és működtetéssel ideális megoldást nyújt azon nyomtatással foglalkozó vállalkozásoknak, amelyek szeretnének továbblépni a festékszublimációs technológia irányába, vagy egy régebbi eszközt szeretnének leváltani.”

 

A SureColor SC-F9300 2017 októberétől érhető el, 7.735.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

 

Főbb jellemzők:

 • Még gyorsabb, akár 108,6 m²/h-s nyomtatási sebesség
 • Minden részegységet, szoftvert és kellékanyagot az Epson készített
 • Az új Epson Precision Dot festékszublimációs technológia a féltónusos modul, a Look-up table (LUT) és a Micro Weave technológia segítségével előzi meg a szemcsés és sávos nyomatokat
 • Továbbfejlesztett lapadagolási pontosság még vékonyabb papírok esetében is (40g/m²)
 • Az új Epson Edge Print RIP szoftver és az Epson Edge Control Dashboard segítségével azonnal elkezdheti a nyomtatást, míg az LFP könyvelési eszköz segíti a működési költségek nyomon követését.
 • Oeko-Tex Eco Passport minősítés¹ és sikeres AZO-teszt
 • Az Epson UltraChrome DS tinta élénk színeket, éles kontúrokat és lágy átmeneteket teremt, kiemelkedő színtartósággal és ellenállással kopás, valamint nedvesség ellen
 • Tovább optimalizált formájú nyomókeret a begyűrődés csökkentése érdekében
 • Új nyomtatófej-védőburkolat a fej által hagyott nyomok ellen
 • Porfelfogó- és törlőrendszer a karbantartás csökkentéséért
 • Nagy átmérőjű SMAP-görgő a pontos hordozóadagolás érdekében
 • Nagy szélességű színskála az Epson Wide CMYK bemeneti profiljának köszönhetően
 • Átfogó támogatás külső RIP-szoftver használatához
 • LED-világítás és emelőkar a könnyebb üzembe helyezésért és a könnyű nyomatellenőrzésért
 • Erőteljes nyomtatófelépítés a kiváló stabilitásért
 • Automatikus ferdeségkorrekció a nyomtatás kezdetekor
 • Nagy felbontású, akár 720×1440 dpi-s képminőség
 • Gyors száradás, amelyet a 30 és 55 ºC közötti hőmérsékletet biztosító, nyomókeret mögötti fűtőberendezés segít

 

1.  Az ECO PASSPORT by OEKO-TEX® egy olyan rendszer, amellyel a textilkémiai gyártók demonstrálhatják, hogy a termékeik használhatók fenntartható textil-előállításhoz. Az Epson UltraChrome DG tinta és az előkezelés is rendelkezik Eco Passport tanúsítvánnyal. Ez egy nemzetközi biztonsági szabvány a textiliparban. A tanúsítvány arra vonatkozik, hogy a felnőttek, a gyerekek és a kisbabák számára is biztonságos.

 

Az Epson Csoportról
Az Epson a világ egyik vezető vállalata a technológia terén, amelynek elkötelezett célja, hogy eredeti, hatékony, kompakt és nagy pontosságú technológiáival összekapcsolja az embereket, a tárgyakat és az információkat. A tintasugaras nyomtatóktól és a digitális nyomtatórendszerektől kezdődő és a 3LCD kivetítőkön, okos szemüvegeken és érzékelőrendszereken át az ipari robotokig terjedő termékkörével, a vállalat az innovációra és arra összpontosít, hogy a tintasugaras nyomtatás, a vizuális kommunikáció, a viselhető eszközök és a robotika területén biztosított megoldásai túlteljesítse az ügyfelek elvárásait.
A japán székhelyű Seiko Epson Corporation vezette Epson csoport 88 vállalata világszerte közel 72 000 munkavállalót foglalkoztat. A vállalatcsoport elkötelezett híve a helyi közösségek folyamatos támogatásának és folyamatos erőfeszítéseket tesz a környezetre gyakorolt hatás csökkentése érdekében.
www.global.epson.com
Az Epson Europe vállalatról
Az amszterdami székhelyű Epson Europe B.V. a csoport európai, közel-keleti, oroszországi és afrikai tevékenységekért felelős regionális központja. Az 1700 főt foglalkoztató Epson Europe értékesítése a 2015-ös pénzügyi évben 1577 millió eurót tett ki. http://www.epson.hu
Environmental Vision 2050   
http://eco.epson.com/