Új nagy értékű szintetikus papír

Új nagy értékű szintetikus papír

Végül, de nem utolsó sorban SYNAPS-al egy értékes szintetikus papír ünnepli premierét a drupa 2008-on. Az Agfa mérnökei által kifejlesztett nyomathor-dozót innovatív, szabadalmazott termelési eljárás szerint állítják elő. A módosított poliészter-hordozón alapuló anyag mindkét oldalán be van vonva egy speciális festékfelvevő bevonattal, ami igen jó nyomtathatóságot, valamint különleges kinézetet és egy luxuspapír speciális tapintását kölcsönzi neki.

 

Mivel SYNAPS standard nyomó-festékekkel alkalmazható, egyaránt felhasználható minden ofszetnyomó gépen, valamint UV-Inkjet- rendszereken. A nyomatminőség világosan eltér más gyártók anyagaitól. Ennél rendkívül rövid szárítási ideje lehetővé teszi a nyomtatási munkák gyors lebonyolítását.

 

Az új szintetikus papírt különböző grammsúlyokban kínálják sok különböző alkalmazáshoz, amelyeknél vagy magas igényeket támasztanak az anyag robosztusságával szemben vagy a SYNAPS különleges jellege kívánatos, így az anyag igényes külső feltételek között is alkalmazható, mivel vízálló, szakítószilárd és UV- álló.

 

Forrás: www.agfa.com