Világpremier - a HEIDELBERG új Speedmaster XL 106-ja növeli a termelékenységet és a világ leggyorsabb ívelt ofszet nyomdagépe

Világpremier - a HEIDELBERG új Speedmaster XL 106-ja növeli a termelékenységet és a világ leggyorsabb íves ofszet nyomdagépe

A Heidelberger Druckmaschinen AG (HEIDELBERG) ismét világpremierrel támasztja alá a vállalat technológiai vezető szerepét az nyomdagépgyártásban. A Speedmaster XL 106 nyomtatási sebességének óránként 21 000 ívre történő növelésének lehetősége a világ leggyorsabb íves ofszet-nyomógépévé teszi ezt a nagy teljesítményű rendszert, ami azt jelenti, hogy a hajtogatott kartonok gyártásában mostantól évi 100 millió feletti nyomtatási teljesítmény is lehetséges. Ez a gép különösen jó választás a 70 x 100-as formátumú csomagolóanyagokat gyártó vállalatok számára, amelyek egyre nagyobb gépi teljesítményt és végponttól végpontig tartó automatizálást igényelnek.

 

A Speedmaster XL 106 nyomtatási sebességének 18 000 ív/óráról 21 000 ív/órára történő növelése különösen vonzó ezeknek a felhasználóknak. A gazdasági előny nyolc-tíz százalékkal magasabb nettó teljesítmény és - a teljes potenciális termelékenység kihasználása esetén - körülbelül két év alatt történő amortizáció. Ennek elérése érdekében a HEIDELBERG mintegy 200 alkatrészt optimalizált a teljes rendszerben, az apparáttól a kirakóg. Például az apparát mostantól két szervomotor hajtja közvetlenül, a kirakóban pedig a stabil és megbízható működés érdekében csökkentették a megfogó rudak súlyát, és az új nyomtatási sebességhez igazították őket.

 

"A HEIDELBERG XL technológiája a 2004-es piaci bevezetésétől kezdve a termelékenység, a teljesítmény és a megbízhatóság tekintetében mércét jelentett a csúcskategóriás alkalmazások számára a mi ágazatunkban. A HEIDELBERG azóta folyamatosan továbbfejlesztette ezt a sikeres gépplatformot" - mondta Dr. Ludwin Monz, a HEIDELBERG vezérigazgatója. "A most bemutatott Speedmaster XL 106-ossal a HEIDELBERG a következő szintre emeli az íves ofszetnyomtatás teljesítményét, és különösen a hajtogatott kartonok gyártóinak teszi lehetővé, hogy versenyképesebbé váljanak" - teszi hozzá.

 

Sikertörténet Ausztriából

 

A Cardbox Packaging kísérleti felhasználó jelentős termelékenységnövekedésre számít.

 

A Cardbox Packaging, az osztrák Wolfsbergben székhellyel rendelkező, több mint 250 alkalmazottat foglalkoztató nemzetközi csomagolóanyag-gyártó cég kiváló minőségű és technikailag kifinomult kartoncsomagolásokat gyárt - elsősorban az élelmiszer-, ital-, édesség-, dohány- és kozmetikai ipar, valamint az egészségügyi piac számára. A vállalat hosszú és sikeres partnerkapcsolatot ápol a HEIDELBERG-gel. A Cardbox elsősorban a HEIDELBERG technológiáit használja, amikor nemzetközi telephelyein a nyomdai és utónyomdai műveletek további bővítéséről van szó.

 

 

Következetesen magas termelékenység és a gépek maximális rendelkezésre állása a siker kulcsa. Amikor csak lehetséges, a Cardbox maximalizálja az általa használt berendezésekben rejlő lehetőségeket. Ide tartozik a Speedmas-ter XL 106 is, amely 2018 óta üzemel a wolfsbergi telephelyen, és mindig a termelékenység határát súrolja. Ez teszi a Cardboxot az új Speedmaster XL 106 ideális kísérleti felhasználójává, amelynek maximális sebessége 21 000 ív/óra. A vállalat nemrég vette üzembe ezt a nagy teljesítményű nyomdagépet.

 

"A nemzetközi csomagolási piacon éles a verseny. Nem kötünk kompromisszumokat, ha a minőségről, a megbízhatóságról és a szállítási határidők betartásáról van szó. A következetesen magas termelékenység ebben a tekintetben kulcsfontosságú versenytényező" - mondja Roland Schöberl, a Cardbox Packaging Holding GmbH ügyvezető igazgatója. "Ezért nagy örömmel dolgozunk együtt a HEIDELBERG-gel és kísérleti az új Speedmaster XL 106-ot, amely jelenleg a világ leggyorsabb íves ofszet-nyomtatója.

 

Az év végén az új, nagy teljesítményű nyomdagéprendszer kiegészítése és az optimalizálás érdekében a az utónyomdai műveletek termelékenységét is, a Cardbox ezen felül két MK Mastermatrix nagy teljesítményű stancológépet, amelyek szintén csak most kerültek forgalomba.

 

 

Az új Speedmaster XL 106-ot október végén mutatták be a HEIDELBERG wiesloch-walldorfi telephelyén a "Win the Packaging Race" mottóval megrendezett Csomagolási Napon. A rendezvényen több mint 300 meglévő és potenciális ügyfél vett részt a világ minden tájáról, hogy megismerjék a csomagolási piac legújabb trendjeit és a HEIDELBERG és partnere, az MK Masterwork által kínált kapcsolódó megoldásokat. Az előadások középpontjában a folyamatautomatizálás a fenntarthatóság, a működési kiválóság és az ipari megoldások az utócsomagoláshoz.

 

A Cardbox Packaging új, wolfsbergi termelési központjából élőben közvetített adás mutatta be a résztvevőknek az új Speedmaster XL 106-ot működés közben.

 

A sorozatgyártás a tervek szerint 2023 őszén indul, és fokozatosan további kísérleti telepítésekre kerül sor az elkövetkező hónapokban.